Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
114 komentara

Kalmeta: Želim živjeti i raditi u Zadru, ne vidim se u Saboru

Ja sebe ne vidim nakon ovih parlamentarnih izbora kao zastupnika u Saboru. I već ako sebe ne vidim kao zastupnika, onda neka netko drugi popuni to mjesto, kaže Kalmeta

Foto: Screenshot/RTL Danas
114 komentara

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta odustao je od izborne utrke. Kaže da je to isključivo njegova osobna odluka.

- Ja sebe jednostavno ne vidim nakon ovih parlamentarnih izbora kao zastupnika u Saboru. I već ako sebe ne vidim kao zastupnika, onda neka netko drugi popuni to mjesto koje bih ja inače zauizmao. Neko novo lice HDZ-a, netko novi tko želi raditi u Saboru. A dodao bih tome još i činjenicu da sam ja puno puta bio bitan u Saboru, a posljednja dva puta sam zamrznuo mandat jer jednostavno nisam mogao raditi dva posla. I mislim da se ne mogu ta dva posla istovremeno raditi jednako kvalitetno. Tako da onda u konačnici Zadar nije imao zasupnika. Tako da, to je jedna životna odluka jer želim živjeti i raditi u Zadru - objasnio je Kalmeta gostujući u emisiji RTL Danas.

Tvrdi da stranci nije bio teret zbog moguće optužnice.

- Dosad sam dobio sve izbore, a na izbore idem već 25 godina. Pa i na prošlim izborima, kada se prvi put preferecijalno glasovalo, ja sam dobio ogroman broj tih glasova. Bilo bi tako i na ovim izborima, u to sam uvjeren - dodaje.

Kalmeta je rekao da je o svojoj odluci razgovarao s Andrejom Plenkovićem koji mu je objasnio da shvaća njegovu odluku i motive.

-  Rekao je i da neovisno o tome što ja neću biti na listi, da idemo zajedno u kampanju, da idemo pobijediti na ovim izborima. I da nakon izbora zajedno nastavljamo jačati i graditi stranku.

Na upit znači li to da odlazi iz 'visoke politike', Kalmeta kaže:

- Nema niske ili visoke politike. Ili jeste u  politici ili niste. Ja jesam u politici, i ostajem i dalje u politici. Ovaj put neću biti na listi, što je moja osobna odluka. Ono što je meni sada u fokusu i oko čega ću se maksimalno angažirati, je pobjeda na parlamentarnim izborima.

Na pitanje postoji li mogućnost da ode na neku drugu listu, npr. Bandićevu, Kalmeta kaže da se s njim nije čup.

- Ne, nije me zvao. Da me pozove, zahvalio bih mu se. Ja sam bio samo u jednoj stranci, i to je HDZ. Član sam te stranke od '89. godine i u njoj ću ostati. Dakle, nikakve druge opcije za mene ne dolaze u obzir - zaključuje.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message