Obavijesti

News

Komentari 110

'To je primitivan i nekulturan pokušaj političkog obračuna'

'To je primitivan i nekulturan pokušaj političkog obračuna'
1

Tko je imalo upućen u problematiku 'topničkih dnevnika' zna da operativna grupa Sinj u kojoj sam ja bio načelnik operative, nije raspolagala sa topništvom, poručio je

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić za Dnevnik Nove TV komentirao je slučaj "topničkih dnevnika" rekavši da se radi  o jednom nekulturnom, nekompetentnom i primitivnom pokušaju političkog obračuna.

-  Radi se o destrukciji rada ministarstva unutarnjih poslova, pokušaju i osobnoj diskreditaciji mene kao ministra. Meritum stvari je sljedeći, tko je imalo upućen u problematiku 'topničkih dnevnika' zna da operativna grupa Sinj u kojoj sam ja bio načelnik operative za vrijeme akcije Oluja, uopće nije raspolagala sa topništvom. Ona je bila predmet zapovijedanja nadređenog zapovjedništva koje je vodio general Gotovina. Koji se danas, također, doslovce nasmijao na tu vijest - poručio je Orepić.

Na upit da precizira tko se točno s njim obračunava, Orepić je rekao da zasad ne bi izlazio s imenima.

- Vidjet ćemo to u kojem to smjeru ide. Imamo neke, vrlo jasne indicije, ne bi sada izlazio s takvim podacima. Što je u ovom trenutku bitno, vrlo je bitno prepoznati potrebu da naša Vlada radi u jednim stabilnim odnosima, da napokon krenemo zajedno u rješavanje problema, naših životnih problema i tome treba dati svu pažnju, a ovakvi pokušaji nas ne smiju obeshrabriti da postignemo te ciljeve - dodao je.

Komentirao je i aktualna prepucavanja sa šef-om HDZ-a i prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom oko smjena u MUP-u.

- Procesi promjene određenih kadrova u Ministarstvu unutarnjih poslova su posljedica pokušaja, odnosno nastojanja da se izvrši reorganizacija Ministarstva unutarnjih poslova. To je isključivi cilj i za sada jedini uzrok dosadašnjih promjena koje su se dogodile u Ministarstvu unutarnjih poslova. Ja sam odgovoran, zna se kome, premijeru. Naravno, prvi potpredsjednik ima svoje kompetencije u području sigurnosti, no evo, ja sam danas zamolio, pismeno se obratio tijelu kojeg vodi gospodin Karamarko da uputi, da ovaj slučaj objavljivanja, pokušaj diskreditacije rada Ministarstva unutarnjih poslova, govorim o Savjetu za koordinaciju sigurnosnih službi, da se očituje i po ovom pitanju, da vidimo, prije svega odakle cure dokumenti - izjavio je Orepić dodajući da mu takav način komunikacije s Karamarkom nije primjeren.

Smatra da je riječ o nesporazumima i da ubuduće neće biti većih problema između njih dvojice.

-  Svatko ima jasnu ulogu i svatko, svakoga treba pustiti da radi svoj posao onako kako najbolje zna - rekao je.

Orepić nije želio reći tko će naslijediti smIjenjenog Marija Bertinu i Vitomira Bijelića. Kaže da ima nekoliko kadrovskih rješenja, ali još ne bi govorio o imenima.

- Vrlo brzo će se znati. Zato što jednostavno želim poštivati procedure koje su definirane. Za vodećeg čovjeka PN USKOK-a i za prvog čovjeka krim policije jednostavno treba raspisati interni natječaj i postupiti sukladno normama koje su propisane - kazao je Orepić dodajući da o statusu glavnog ravnatelja policije Vlade Dominića, koji je još na svojoj funkciji, nije raspravljao.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela