Obavijesti

News

Komentari 83

To je ulov! Ivan digao soma od 50 kg, a Lukša grdobinu od 16

To je ulov! Ivan digao soma od 50 kg, a Lukša grdobinu od 16
1

Protekli dani bili su očito pogodni za lov na 'kapitalce'. Jedan je uporni ribič tako u Rakitju upecao soma od 50 kilograma, a drugi iz Čilipa grdobinu od 16 kilograma...

VIDEO

Ribič Ivan Vrčković, poznatiji i kao 'Banček' pobijedio je borbu sa somom od dva metra i 50 kilograma u subotu navečer na jezeru Rakitje. Lov je planirao dva dana.

- Zagrizao je mamac oko 20 sati, a borba je trajala do 22 sata. Trebao sam zvati sina da iz Zagorja dođe jer je bio pretežak da ga sam izvučem - ispričao nam je Banček 

Ribolovom se bavi već skoro 60 godina i najveći cilj mu je bio upecati što većeg soma.

- Kada sam ga pokušao izvući vidio sam koliko je zapravo velik. Tu je krenuo adrenalin i sve je bila ogromna borba, motali smo se dva sata i natezali tko će pobijediti. Kada je sin došao, na kraju smo i pobijedili - dodao je.

Ispričao nam je da će glavu soma preparirati, a ostatak mesa ostaviti sebi i podijeliti obitelji. 

'Pala' i grdobina od 16 kg

Lukša Carević iz Čilipa uhvatio je grdobinu tešku 16 i pol kilograma. Ovakve vijesti izrone ponekad u novinama, ali ono što ulov podno konavalskih stijena čini drugačijim jest da je najružnija među ribama uhvaćena - s kraja i to na malu udicu. Detalje donosi sam ribar:

- Blinker 2 i 20 mali, 0.30 pandivjerna, ulica mala skroz. I - uhvatilo se gore za kožu njezinu poviše usta, nije se prucala, bila je mirna kad se izvlačilo samo šta je bila teška. Prvo san mislio da je hobotnica kako je išlo mrtvo s dna, ali kad je došlo gore na 5-6 metara, vidim grdobina! Šta je ovo, kud će ona!? Dobro san se iznenadio - prisjeća se Lukša, još pod dojmom od prošlog petka kad se ulov zbio. Kaže kako "nije bilo šanse to izvuć", pa mu je pomogao kolega. Tako su zajedno povlačili, a onda grdobinu ostima prebacili na suho.

Zagrizla je na pošti Skalice (Puhalice) tridesetak metara od obale.

- Ješka je bila friška srđela. Nikad nisan ovako veliku ribu ulovio. Inače se grdobina vata s mrežom, manjim parangalom - dodaje zadovoljno umirovljenik. Rado bi, kaže, pozvao rodbinu na ručak, ali znate kako je sada s ovim koronavirusom.

Za kraj smo ga upitali na koje će je sve načine pripremiti?

- O, već je nešto i pošlo! A nešto će poć ovih dana... Ne triba nan ništa osim nje! Bilo je lešanje, bilo je medaljona u vinskome sosu, ma bilo je svega!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a