News

Komentari 85

To što ne volim malvaziju, ne znači da ne volim druge sorte

To što ne volim malvaziju, ne znači da ne volim druge sorte

Nije vijest kad se pomogne Hrvatskom narodnom vijeću, kad oni dobiju prostorije u centru Beograda, Kuću bana Jelačića, ali vijest je to što se meni osobno ne dopada samo jedna sorta vina, kaže Vučić

Rasprava o istarskoj malvaziji dobila je nove nastavke. Naime, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na današnjoj pressici prokomentirao je "burnu reakciju hrvatske javnosti" na njegovu izjavu o malvaziji kao "odvratnom vinu koje se ne može piti".

- Nije vijest kad se pomogne Hrvatskom narodnom vijeću, kad oni dobiju prostorije u centru Beograda, Kuću bana Jelačića, ali vijest je to što se meni osobno ne dopada samo jedna sorta vina, a ne sva hrvatska vina - komentirao je Vučić i nastavio u sarkastičnom tonu, piše tportal.

- Trebalo bi nas ozbiljno kazniti, treba nam zabraniti da mislimo, da imamo drugačiji ukus, da naša nepca moraju proći posebne procedure, da cijenimo drukčiju aromu, jer izgleda ne umijemo ili nemamo pravo… Naročito ako to iznosi predsjednik, onda treba osnovati jedan 'ad hoc' tribunal' - dodao je.

Podsjetimo, Vučić je u intervjuu emitiranom u petak rekao: 'Istarska Malvazija loše je vino koje ništa ne valja, a Srbija proizvodi puno bolja vina'. U istom intervjuu se pravdao zbog suradnje s Vojislavom Šešeljem i ustvrdio da se od tada promijenio.

Najčitaniji članci