Obavijesti

News

Komentari 251

Tomac napao Josipovića da stoji i iza prosvjeda navijača

Tomac napao Josipovića da stoji i iza prosvjeda navijača
3

Koordinator izbornog stožera dr. Ive Josipovića i načelnik Općine Tisno dopustio Zdravku Tomcu da u općinskom prostoru predstavi knjigu 'Crveni predsjednik'

VIDEO

U organizaciji Župe sv. Duha u Tisnom i župnika don Lazara Ćibarića u tamošenjem društvenom domu u subotu navečer je predstavio svoju knjigu 'Crveni predsjednik' preobraćeni komunistički funkcioner i potpredsjednik ratne Vlade demokratskog jedinstva (1991.-1992.) prof. dr. sc. Zdravko Tomac.

Pred 70-ak mještana govorio je o predsjedniku Josipoviću kao veleizdajniku koji je na Pantovčaku stvorio najmoćniji centar zaštite velikosrpske politike i prokazivao ga kroz pojedinosti iz njegove biografije i biografije njegove obitelji i savjetničkog tima. Pozvao je Tišnjane da izađu na izbore i glasuju za predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović. Ona će, kaže Tomac, pobijediti ako se ujedine Katolička crkva, branitelji i HDZ.

- Imamo katoličku crkvu, koju nisu uspjeli razoriti, imamo branitelje, i ove u šatoru i vukovarski stožer i druge branitelje. Trebaju se ujediniti i pozvati hrvatski narod i reći da je došlo vrijeme da na demokratski način vratimo dignitet Domovinskom ratu. Imamo HDZ koji je jaka stranka, koji je zato napadnut, i ako se te tri snage nađu na istom zadatku, dobit ćemo izbore - rekao je Tomac.

- Imamo dobru kandidatkinju koja će voditi Hrvatsku na Zapad u NATO, u EU i prema Americi, i koja će spriječiti Josipovićevu britansku i rusku politiku stvaranja neke regije kao glavnog cilja hrvatske vanjske politike. Imamo sve pretpostavke, ali ipak na kraju sve ovisi o tih 60 posto Hrvata, o tome hoće li oni izaći na izbore - rekao je Tomac.

Osim za rušenje temelja hrvatske države, za obezvrjeđivanje Domovinskog rata kao temelja hrvatske državnosti koji želi zamijeniti antifašizmom i titoizmom, Tomac je Josipovića optužio i da stoji iza prosvjeda navijača na splitskoj rivi.

- Iza svega stoji Josipović. Želi srušiti Hrvatski nogometni savez zato što su u Osijeku dali potporu Kolindi Grabar Kitarović, jer su je dočekali s pljeskom - rekao je Tomac.

Zanimljivo je da Tomcu nedavno u Dubrovniku crkva nije htjela dati dvoranu za ovakav skup, pravdajući se kako se želi izbjeći svrstavanje uz određene političke opcije, a da je u Tisnom župnik objeručke prihvatio ulogu organizatora tribine. Čak štoviše, predizborni antijosipovićevski skup podržala je i Općina Tisno, u kojoj je načelnik SDP-ovac Ivan Klarin, saborski zastupnik i koordinator izbornog stožera dr. Ive Josipovića za ovu izbornu jedinicu.

Načelnik općine: Nesretan sam zbog Tomčevog skupa

- Mogu samo kazati da sam jako nesretan, ali ne zbog predstavljanja knjige "Crveni predsjednik". To je demokratsko pravo i sloboda govora. Nesretan sam zbog činjenice da je župnik i dekan tišnjanskog dekanata don Lazar Ćibarić organizator ove političke manifestacije. Žalostan sam i kao načelnik općine Tisno, ali i kao vjernik, dok danas papa Franjo bos moli u džamiji u Istanbulu gradeći međureligijski dijalog i ujedinjenje čovječanstva, na našem malom otoku don Lazar sve to ruši - komentirao je Klarin.

Tišnjanski načelnik, iako SDP-ovac, svake nedjelje ide na misu i aktivno sudjeluje u svim crkvenim zbivanjima, ali na ovu tribinu nije došao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 251
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.