Obavijesti

News

Komentari 166

Tomašević: Benčić ne možete potkupiti i HDZ je se boji!

Tomašević: Benčić ne možete potkupiti i HDZ je se boji!
3

Benčić ima kvalitete da bude izvrsna premijerka Hrvatske jer je i odlučna, ima široko iskustvo, široko znanje, nepotkupljiva je, ima integritet - rekao je Tomašević voditelju Stankoviću u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2

VIDEO

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba, komentirao je u današnjoj emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u vijest da će njegova stranka Možemo kandidirati Sandra Benčić za premijerku. 

- Mislim da je ovo pravo vrijeme da se takve odluke donesu. Vijeće stranke Možemo je jednoglasno donijelo tu odluku. To je na neki način prirodna situacija jer je Sandra jedna od koordinatorica stranke, zajedno sa mnom. Već sam rekao da su moje političke ambicije da završim ovaj mandat kao gradonačelnik glavnog grada i da se kandidiram za drugi mandat - rekao je Tomašević voditelju Stankoviću.

- Sandra je naša najaktivnija saborska zastupnica, jedna od naših najprepoznatljivijih političarki i smatram da doista ima kvalitete da bude izvrsna premijerka Hrvatske jer je i odlučna, ima široko iskustvo, široko znanje, nepotkupljiva je, ima integritet, hrabra je i borbena, a to je ono što mislim da Hrvatskoj treba - istaknuo je Tomašević.

Komentirao je i obrt u blokadi Sandre Benčić i činjenicu da je HDZ to odmah jučer objavio, što prema njegovom mišljenju znači da je se HDZ boji. 

- Blokada se desila u petak navečer, a u petak popodne je vijeće stranke Možemo donijelo odluku o kandidiranju. A odmah u subotu HDZ kaže da je obrt u blokadi. I to je obrt koji ona ne koristi, koji je u mirovanju jer se ona sada bavi politikom. Riječ je o 300 eura zbog kojih je obrt bio u blokadi jedan dan i ona je to odmah riješila. Da bar HDZ ima problem s 300 eura, ne s 300 milijuna eura - rekao je Tomašević u prvoj emisiji nove sezone Nedjeljom u 2.

Smrad s Jakuševca

Osvrnuo se na stanja na Jakuševcu i smradu, na što Tomašević kaže da su koncentracije oko jedan posto i da ono što rade na smanjenju smrada, dodaju piljevinu i zatrpavaju jednom dnevno.

- Ono što mogu reći, toliko je stalno podmetanja i sabotiranja, ali postoji dobra šansa da bi mogli riješiti problem kompostane do kraja mandata. Ne bi mogli zatvoriti Jakuševac, ali bi mogli riješiti kompostanu i ono što je bitno je da ćemo do kraja mandata maknuti drobilicu - rekao je Tomašević.

- Cijelo vrijeme kupujemo kamione, 200 novih radnika zapošljavamo, a nismo povećali cijenu odvoza unatoč inflaciji - istaknuo je. Dodaje kako zadnju godinu dana nisu povećavali ni cijenu javnog prijevoza, dok su s druge strane povećali plaće cijelom Holdingu i ZET-u.

Ukidanje poreza

U emisiji je razgovorao i o ukidanju poreza.

- Mi smo napravili suficit brže nego što je itko mislio. Razvojne banke ne mogu vjerovati kad vide rezultate, kako smo mi tako brzo smanjili troškove - rekao je Tomašević. Kaže da jako štede i racionalno troše novac.

- Mi ćemo ove godine napraviti veći suficit od planiranog- dodao je te naglasio kako je Zagreb kasnio školama platiti prehranu šest mjeseci, a sad je to kašnjenje nula.

- Pola zaposlenih u Zagrebu ne plaća porez ni prirez radi plaće. Mi govorimo o gornjoj polovici, onih s većim prihodima. Mi nećemo nikome povećati porezno opterećenje kakvo je ono sada. Svi će imati bar nešto veće plaće, nitko neće imati manju ili istu plaću - istaknuo je Tomašević. 

- Mi smo u dvije godine obnovili 14 škola, obnovit ćemo šest novih. Kad je Bandić toliko izgradio i obnovio? - pita Tomašević.

Ističe kako ne zna niti jednog drugog gradonačelnika koji svaki utorak ima konferenciju za medije te da na njima ostane do kraja, kako bi mogao odgovoriti na svako postavljeno pitanje. 

O vrtićima

- Bez vrtića je ostalo 800 djece. Do kraja godine izgradit ćemo još četiri vrtića, bit će ih ukupno 15 u mandatu, a vjerojatno će ih još 10 bit u procesu gradnje. Mi brutalno financiramo vrtiće, Zagreb od velikih gradova ima najjeftinije vrtiće - rekao je Tomašević.

- Napravili smo nakon 20 godina Osnovnu školu na Savici. Nije bilo u nijednom mediju - dodao je.

Suradnja s Andrejom Plenkovićem

Stanković ga je upitao o suradnji s Andrejom Plenkovićem.

- U nekim stvarima dobro surađujemo, u nekima loše. Dobra suradnja je bila oko Fonda solidarnosti. Zajedničkim snagama smo uspjeli - govori Tomašević. Dodaje kako nije zadovoljan suradnjoj na temam poput situacije na Sv. Duhu.

- Ravnateljica nije mogla izdržati taj pritisak jer su tamo doslovno svaki dan bile zdravstvene inspkecije - objasnio je Tomašević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 166
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa