Obavijesti

News

Komentari 39

Tomašević o prosvjedu u Resniku: 'Zašto zagrebački HDZ govori da je to problematično'

Tomašević o prosvjedu u Resniku: 'Zašto zagrebački HDZ govori da je to problematično'

Što se promijenilo, pitao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirajući jučerašnji prosvjed protiv centra za gospodarenje otpadom

VIDEO

Ja ne očekujem pomoć od Vlade, nego odgovore od Vlade, rekao je u ponedjeljak zagrebački gradonačelnik, pa je prokomentirao i nedjeljni prosvjed građana u Resniku. 

- Bio i prosvjed u Resniku, koji su organizirali građani, prosvjed na kojem je govorio predsjednik HDZ-a Peščenica. NA prosvjedu građana koji se protive bilo kakvom postrojenju u Resniku, je l' to odgovorno ponašanja? Govorimo o lokaciji koja je 2014. ucrtana u prostorni plan za CGO, a nacionalni plan usvojila je Vlada. Moje pitanje je Vladi što se to promijenilo i zašto zagrebački HDZ organizira prosvjede i govori da je ta lokacija problematična. Na te planove su sva resorna ministarstva koje HDZ vodi dala suglasnost. Kako da mi idemo dalje na toj lokaciji kad ministarstva izdaju dozvole - rekao je Tomašević. 

Dodao je i kako Zagreb u tom smislu ne može čekati, te ih postavio pitanje što je rješenje. 

- Što se tiče odvoza otpada, kao što je zagrebački Holding priopćio, odlaganje otpada na odlagalištu Jakuševec je usporeno i otežano zbog sigurnosnih razloga. Holding i Čistoća rade sve da se to što prije stabilizira, te rade različite stvari kako bi se to riješilo u najkraćem roku - kaže zagrebački gradonačelnik. 

Istaknuo je i kako je istraga i dalje u tijeku i da nemaju informacija o tome. - Za ovu tezu koju je zagrebački HDZ plasirao o biootpadu, kao uzroku za odron. Državni inspektorat je u četvrtak rekao da su napravili analizu prvog odrona i da je ona pokazala da se po sastavu radi o miješanom komunalnom otpadu, a ne o biootpadu - kaže Tomašević. 

Odgovorio je i na pitanje što je s najavljenim sastankom s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem. -  Što se tiče sastanka s Vladom, još čekamo da se taj sastanak dogodio, premijer je rekao jučer da se oni sa službama pripremaju za sastanak, mi smo spremni, da pokažemo studiju gdje je jasno definirano postrojenje koje bi se gradilo u Resniku - rekao je. 

Kaže i da vjeruje da će se odvoz otpada stabilizirati u narednim danima i tjednima. - Što se tiče računa usluga se odvija, ako neko smatra da je usluga otežana nek se javi Holdingu pa će se situacija pojedinačno rješavati - zaključio je Tomašević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...
Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili