Obavijesti

News

Komentari 2

Tomašević potpisao povelju o radu s mladima: 'Ispravit ću greške svojih prethodnika'

Tomašević potpisao povelju o radu s mladima: 'Ispravit ću greške svojih prethodnika'
3

Ovime potvrđujemo našu spremnost gledati na mlade kao na aktere, partnere i sudionike u društvu u procesu donošenja odluka koje se na njih odnose, rekao je gradonačelnik

VIDEO

Povodom Međunarodnog dana mladih, gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević u četvrtak je na inicijativu Savjeta mladih Grada Zagreba potpisao Europsku povelju o radu s mladima na lokalnoj razini.

Čestitajući mladima njihov dan Tomašević se prisjetio kako je prije 18 godina kao potpredsjednik Mreže mladih Hrvatske, tada još u osnivanju organizacije čiji je kasnije postao predsjednik, inicirao donošenje zakona o savjetima mladih.

Tomašević o zastoju odvoza glomaznog otpada: 'Treba bolje rješenje, želim više informacija'
Tomašević o zastoju odvoza glomaznog otpada: 'Treba bolje rješenje, želim više informacija'

- Danas, kao gradonačelnik Grada Zagreba, imam tu čast potpisati Povelju kojom potvrđujemo našu spremnost gledati na mlade kao na aktere, partnere i sudionike u društvu u procesu donošenja odluka koje se na njih odnose i u tom smislu nastojat ću ne napraviti greške koje sam iz tadašnje perspektive i godina zamjerao vlasti i dužnosnicima kada sam bio aktivist i borio se za prava mladih - rekao je i dodao kako su mladi potencijal društva.

Uz članove nevladinih organizacija, potpisivanju su prisustvovali državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Joško Klisović i predsjednica Savjeta mladih Grada Zagreba, Lucija Topolovec. 

Holding kaže: Sav otpad se uredno vozi. Čistoća građanima: Glomazni će valjda brzo krenuti
Holding kaže: Sav otpad se uredno vozi.  Čistoća građanima: Glomazni će valjda brzo krenuti

- Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade je interes da se Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini doista i provodi. Inicijativom da ovaj dan obilježe svečanim potpisivanjem Povelje, Savjet mladih Grada Zagreba pokazao je posebnu osviještenost o važnosti aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici - rekla je Josić te istaknula kako je nužno da se jedinice lokalne samouprave osvijeste o uključivanju mladih u lokalne politike i donošenje odluka.

Predsjednica Savjeta mladih Grada Zagreba, rekla je kako je ponosna što je Grad Zagreb prepoznao važnost rada s mladima i potpisao Povelju, kojom, smatra da još jednom pokazujemo mladima kako su prvi među jednakima kada govorimo o donošenju odluka koje utječu na njihovu budućnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca