Obavijesti

News

Komentari 4

Tomašević u Maksimiru: Treba riješiti situaciju centra Svetice i urediti ga za građane i sportaše

Tomašević u Maksimiru: Treba riješiti situaciju centra Svetice i urediti ga za građane i sportaše
3

Tomašević je upozorio i da je puno problema u upravljanju Javnom ustanovom Maksimir, a što je rezultiralo i nedavnom smjenom ravnatelja

VIDEO

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević upozorio je u nedjelju na loše upravljanje sportskom infrastrukturom i manjak sportskih sadržaja u četvrti Maksimir.

Tomašević je, obišavši s članovima Možemo! i ZJN!  Mjesni odbor Maksimirska naselja, ustvrdio kako su ŠRC Svetice i JU Maksimir primjeri lošega gradskog upravljanja sportskom infrastrukturom i gradskom imovinom.

Podsjetio je kako je zadnjih desetak godina bilo više pokušaja prenamjene sportsko-rekreacijskog centra Svetica, gdje je trebao biti rukometni dom, a zatim i nogometni kamp koji je trebao graditi Hrvatski nogometni savez.

- Iako financijska konstrukcija nije zatvorena, krenulo se s rušenjem postojećih objekata što je članove sportskih klubova i građane korisnike ostavilo bez javnih sportskih površina, a nerijetko su se provlačili kroz rupu u ogradi kako bi mogli trenirati ili vježbati na jedinoj preostaloj derutnoj atletskoj stazi - napomenuo je, dodavši da je 2018. kada se HNS povlači iz projekta, na Gradu ostalo da uredi centar samostalno.

Zagreb: Konferencija kandidata Tomislava Tomaševića

Po njegovim riječima, loše privremeno rješenje je dijelom i zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa s Crkvom te poručio da napokon treba riješiti situaciju centra Svetice i urediti ga i za građane i za profesionalne sportaše.

U Zagrebu ukupno postoji 60.000 registriranih sportaša, a kad se pridodaju i rekreativci - tek je oko 20 posto stanovnika Zagreba koji se bave nekim oblikom sporta.

Kako se ističe u priopćenju, u usporedbi s drugim europskim metropolama taj je broj jako malen. Jedan od razloga tome je nedostatak kvalitetne infrastrukture za rekreativno bavljenje sportom u cijelom Zagrebu, čija će im izgradnja biti jedan od prioriteta "pri preuzimanju upravljanja gradom".  

Tomašević je upozorio i da je puno problema u upravljanju Javnom ustanovom Maksimir, a što je rezultiralo i nedavnom smjenom ravnatelja.

Zagreb: Konferencija kandidata Tomislava Tomaševića

- Bilježimo i rastući broj pritužbi građana oko prekomjerne sječe stabala, a nedavno je javnost saznala i za sumnjive natječaje kojima je najam najreprezentativnijih ugostiteljskih objekata u parku “igrom slučaja” dan u ruke upravo zastupnicima Gradske skupštine povezanih sa Strankom rada i solidarnosti, Redžepiju i Polovancu, i to ispod cijene - ustvrdio je.

Tomašević to smatra i jednim od eklatantnih primjera neefikasnog upravljanjem gradskom imovinom, od čijeg korištenja Grad uprihoduje samo tri posto od ukupnih prihoda“.

Svibor Jančić, zastupnik u Gradskoj skupštini, predstavio je rješenje uređenja okretišta Borongaj, koje je prometna točka koja spaja tri vrste javnog prijevoza, što ga čini idealnim mjestom za uvođenje park&ride sustava. Predstavio je i inicijativu građana o izvedbi pješačko-biciklističkog koridora uz sam potok Bliznec.

Vera Vince, članica kvartovske grupe Maksimir, upozorila je na lošu prometnu infrastrukturu u sjevernom dijelu četvrti Maksimir, posebice vezanu uz promet oko KBC Rebro, koje je jedan od pet bolničkih objekata u sjevernom dijelu grada.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature