Obavijesti

News

Komentari 9

Tomislav Tomašević objavio svoju biografiju i fotografije iz mladosti na službenoj stranici

Tomislav Tomašević objavio svoju biografiju i fotografije iz mladosti na službenoj stranici

Među objavljenim fotografijama prikazana je i njegova tinejdžerska faza kada se uključuje se u niz ekološko-aktivističkih inicijativa i udrugu građana za zaštitu okoliša Zelenu akciju

VIDEO

Kandidat platforme 'Možemo' za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević, objavio je na svojoj službenoj stranici fotografije iz djetinjstva i mladosti kako bi građanima prikazao kako je tekao njegov životni put i što je sve postigao.

Od 2001. do 2005.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kroz Zelenu akciju uključuje se u međunarodni pokret mladih za održivi razvoj. S 19 godina vodi prvi veliki projekt o mladima i održivom razvoju financiran od Danske koji se provodi u 7 zemalja.

Od 2003. do 2007.

Postaje prvi potpredsjednik, a u sljedećem mandatu i predsjednik Mreže mladih Hrvatske, krovne organizacije mladih u Hrvatskoj koja predstavlja interese mladih prema Vladi RH i drugim društvenim dionicima.

Od 2009. do 2011.

Jedan je od voditelja akcije pred rezidencijom obitelji Todorić za koju su, s obzirom da se nalazi u zaštićenoj zelenoj zoni, gradske vlasti izdale lokacijsku dozvolu za “reprezentativni javni hotel”. Također, u tim je godinama jedan od pokretača inicijative 'Pravo na grad' i predvodnika velikih prosvjeda protiv devastacije i privatizacije javnog prostora Cvjetnog trga i Varšavske ulice.

Od 2012. do 2013.

Nakon završetka preddiplomskog i diplomskog studija na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, odlazi na Sveučilište u Cambridgeu zahvaljujući britanskoj stipendiji Chevening i stipendiji sveučilišta Cambridge Overseas Trust.

Od 2015. do 2021.

Po završetku studija vraća se u Hrvatsku i kraće vrijeme radi u zelenoj zakladi Heinrich Boell Stiftung te nakon toga postaje voditelj programa Instituta za političku ekologiju, istraživačke organizacije koja se bavi suvremenim ekološkim promjenama iz perspektive njihovih utjecaja na društvene nejednakosti. Također, jedan od inicijatora i osnivača Zagreb je NAŠ! i član je inicijativnog odbora nacionalne političke platforme Možemo!.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a