News

Komentari 4

Tonka će dobiti lift: U samo šest dana prikupljeno je 184 tisuće kuna za bolesnu djevojčicu

Tonka će dobiti lift: U samo šest dana prikupljeno je 184 tisuće kuna za bolesnu djevojčicu

Hvala na svakoj kuni, euru, shareu objave, volimo vas sve puno, neka vas sve skupa dobri Bog blagoslovi i stostruko vam vrati, poručio je Tonkin tata Vedran Jerković

U samo šest dana dobri ljudi prikupili su čak 184 tisuće kuna za malu Tonku. Ovu vijest podijelio je Tonkin otac Vedran Jerković, bivši vaterpolski reprezentativac. Ovaj iznos bit će dovoljan za ugradnju lifta u njihovom domu za Tonku koja ima stopostotni invaliditet 4. stupnja, a preživjela je dva moždana udara. Tonka boluje od rijetke bolesti Moyamoya, a lift će uvelike olakšati život i njoj i njenim roditeljima.

Svoju podršku ovoj humanitarnoj akciji dali su i sportaši poput Vedrana Ćorluke, Dine Rađe, Ivice Kostelića, Ivana Balića, Dubravka Šimenca, Petra Metličića, Igora Bišćana i brojni drugi.

Uz to, prošle nedjelje za Tonku je organizirana i humanitarna prodaja kolača u suradnji sa crkvom sv. Antuna Padovanskog.

Tonkin tata Vedran ne krije svoju sreću i zahvalnost prema ljudima koji su donirali sredstva za Tonkin lift.

- Unutar 60 dana bi trebali imati lift. Već smo krenuli u realizaciju. Novac smo uspjeli prikupiti u roku od šest dana. Hvala vama i svima ostalima koji su se uključili u akciju. Zaista smo presretni - rekao je Vedran za Zagreb Info.

Ovaj lift bit će od neizmjerne pomoći i Tonki i njezinim roditeljima.

- Tonka je već narasla, gotovo nemoguće ju je nositi po stepenicama. Naš stambeni prostor nije prilagođen Tonkinom stanju. Živimo u kući bez lifta, na prvome katu, kupaonica nam je jako uska, a Tonka sve veća, imamo stepenica unutar stana i još puno problema koje bismo morali prilagoditi njezinim potrebama - rekao je Vedran.

Liječnici kažu kako Tonkin oporavak napreduje dobro i kako će jednog dana opet moći hodati. Dosad je već napravila veliki napredak jer može opet sjediti, samostalno jesti i piti, pričati, a nakon dvije godine ponovo je redovno krenula i u školu.

- Naravno da kao roditelji činimo sve kako bismo pomogli našoj Tonki. Sve što smo do sada uspjeli unovčiti, prodati ili staviti pod hipoteku, učinili smo. Hvala na svakoj kuni, euru, shareu objave, volimo vas sve puno, neka vas sve skupa dobri Bog blagoslovi i stostruko vam vrati - poručio je Vedran.

 

Najčitaniji članci