Obavijesti

News

Komentari 233

Top 25 poslova po županijama: Najviše fali konobara i trgovaca

Top 25 poslova po županijama: Najviše fali konobara i trgovaca
1

Gledajući top 25 zanimanja koja se traže, Zagreb i Zagrebačka županija logično najviše trebaju radne snage zbog koncentracije stanovništva u metropoli

VIDEO

Poznati smo po ispijanju kava, no postoji bojazan da nam ih više neće imati tko poslužiti.

Najtraženije zanimanje prema statistici portala Moj posao jest zanimanje konobara. U 2018. tražilo ih se 1586. Ovo je ujedno i najtraženije zanimanje na stranicama HZZ-a. Kako nam je pojasnio ravnatelj HZZ-a Ante Lončar u ožujku se tražilo 1528 konobara, a istovremeno je na burzi bilo prijavljeno 2960 konobara koji traže posao.

Kako je to moguće i zbog čega se ti ljudi ne zapošljavaju kaže neodređeno: “Tržište rada je kompleksno...”. Drugo najtraženije zanimanje prema stranici Moj posao su administratori s otvorenim 1161 radnim mjestom. Za HZZ na drugom su mjestu trgovci. Oni pak kao treći na listi Moj posao mogu pronaći 1149 oglasa. Na ovoj listi slijede IT i telekomunikacije, prometnici, kuhari, skladištari, poslovi u strojarstvu i brodogradnji, vozači i PR-ovci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na HZZ-u je lista drugačije jer ondje nakon konobara i trgovaca, najpoželjnije su čistačice, kuhari, pomoćni kuhari, kuhinjski radnici, vozači, medicinske sestre, zidari i sobarice.

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić početkom godine predstavio je Smjernice za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja za razdoblje 2018.-2020.gdje je rekao da će se anketirati nezaposleni da se, između ostalog, utvrdi tko uistinu traži posao.

Neke od mjera su i preškolovanje nezaposlenih kao i najava da bi odvojili registar dugotrajno i kratkotrajno nezaposlenih. No Hrvatska očito treba registar‘radnici na putu u inozemstvo’ jer samo u Njemačku je u dvije godine preselilo gotovo 100.000 Hrvata.

Podaci su to Saveznog zavoda za statistiku u Wiesbadenu koji je svojevremeno kontaktirala Hina.

Podaci su prikupljeni na portalu Moj posao

Gledajući top 25 zanimanja koja se traže u Hrvatskoj, Zagreb i Zagrebačka županija logično najviše trebaju radne snage zbog koncentracije stanovništva u metropoli. Tako se ondje traži preko 5000 radnika. Nakon toga je Splitsko-dalmatinska županija kojoj nedostaje barem 1217 radnika, te Primorsko-goranska gdje je objavljeno 844 oglasa za posao. Najmanje oglasa za posao ima Virovitičko-podravska županija. podaci u tablicama su sa portala Moj posao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović