Obavijesti

News

Komentari 100

Totalni rat balkanske mafije: Ubijaju i cijanidom u hrani

Totalni rat balkanske mafije: Ubijaju i cijanidom u hrani
1

Likvidacija u Ateni prije mjesec dana, za koju se još uvijek ne zna tko ju je naručio i izvršio pokrenula je nove sukobe, pa su proteklih tjedana upucani članovi i vođe moćnih mafijaških klanova

VIDEO

Rat škaljarskog i kavačkog klana, koji već godinana odnosi brojne žrtve na desetine žrtava, nakon nekoliko mjeseci mirovanja čini se da se opet nastavio. Pucnjave, ranjavanja, pripreme likvidacija - sve to obilježilo je crnogorsko podzemlje proteklih mjeseci.

Kako pišu mediji u Srbiji, izgledalo je kao su škaljarci i kavačani na koljenima nakon što su oba klana pretrpjela velike štete zapljenama droge, te zbog činjenice da su neki njihovi najistaknutiji članovi završili iza rešetaka. No, situacija se brzo promijenila i to najviše nakon likvidacije u Ateni, kada su 19. siječnja u restoranu u centru grada izrešetani Igor Dedović i Stevan Stamatović, ljudi iz vrha škaljarskog klana.

Detalji likvidacije narkobosova: U škaljarce sasuli 25 metaka
Detalji likvidacije narkobosova: U škaljarce sasuli 25 metaka

Ta je likvidacija pokrenula nove sukobe, a gotovo mjesec dana nakon ubojstva policija još uvijek nema nikakve informacije niti se nazire mogućnost da bi uskoro mogli identificirati tko su četvorica muškaraca s maskama koji su te večeri ušetali u restoran i sasuli u njih rafale pred njihovim obiteljima.

U međuvremenu, u Beogradu se spremalo izručenje Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana Crnoj Gori, koja se čekala mjesecima. Neposredno prije nego je srpski MUP dao zeleno svjetlo za izručenje, u Beogradu su uhićena četvorica muškaraca zbog sumnje da su pokušali otrovati Vukotića. Oni su trebali presresti osobu koja je Vukotiću u zatvor nosila hranu i u nju ubaciti veliku količinu cijanida zbog kojeg bi Vukotić umro za par sekundi.

Policija je dobila tu informaciju i presrela četvorku koja je dostavljača hrane čekala u taksiju. Vukotić je nakon toga uz nezapamćene mjere osiguranja prebačen u Crnu Goru. U spuškom zatvoru ga je čekala ćelija posebno spremljena za njega i do danas tamo boravi pod posebnim mjerama, na šetnje ide sam i ne susreće se s drugim zatvorenicima.

Mjesec dana prije njegovog dolaska u zatvor u Spuž, na slobodu je iz istog zatvora pušten Slobodan Kašćelan, kojeg smatraju vođom kavačkog klana. Točnije, pušten je da se brani sa slobode, jer je platio jamstvo od pola milijuna eura koje mu je sud dosudio. Kašćelana se tereti za gomilu kaznenih djela - šverc droge, reketarenje, pranje novca, iznude, prijetnje, davanje mita... Mnogi misle da bi Kašćelan mogao iskoristiti priliku i pobjeći iz zemlje, ali još uvijek je u Crnoj Gori.

Likvidirali i poznatog kamatara

Početkom veljače u Beogradu su u hotelu Crown Plaza uhićena četvorica muškaraca, svi državljani Crne Gore. Mediji su pisali da su bliski škaljarskom klanu, a zapljenili su im blindirana vozila i pištolje. Navodno su u Beograd došli između ostalog kako bi pripremili odmazdu za likvidirane Dedovića i Stamatovića u Ateni, ali i osvetu zbog pokušaja ubojstva Igora Krstovića, člana škaljarskog klana.

Pad škaljarskog klana: Najveća balkanska mafija na koljenima
Pad škaljarskog klana: Najveća balkanska mafija na koljenima

Krstović je krajem siječnja teško ranjen u Zeti. U njega su nepoznati napadači ispalili više od 20 metaka, piše Blic, a nekoliko dana kasnije prebačen je u bolnicu u Hanover. Ta informacija bi ostala tajna da njemački mediji nisu izvjestili da je hanoverska bolnica pod opsadom jer se u njoj liječi kriminalac iz Crne Gore.

Istog dana kada je objavljeno da su njemački specijalci okupirali bolnicu u Hanoveru, u Herceg Novom je s pet hitaca ubijen Šćepan Roganović, pripadnik kavačkog klana. Njegova likvidacija tumači se kao nastavak sukoba škaljaraca i kavčana, a Roganović je bio poznat u zelenaškim i kamatarskim krugovima. Prije nekoliko godina likvidiran mu je i otac, a bratu mu je podmetnuta bomba u autu zbog čega je ostao bez obje noge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je