News

Komentari 23

Detalji likvidacije narkobosova: U škaljarce sasuli 25 metaka

Detalji likvidacije narkobosova: U škaljarce sasuli 25 metaka

Igor Dedović i Stevan Stamatović najmanje su dva puta tjedno dolazili u restoran u kojem su ubijeni. Ubojice su očito bile dobro upoznate s njihovim navikama, pa se pretpostavlja da su ih duže vrijeme pratili

U javnost su procurili novi detalji likvidacije dvojice vođa škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i Stevana Stamatovića (43) u Ateni.

Ubojstvo se dogodilo u taverni "Voskopula", a bile su prisutne obitelji i djeca ubijenih. Četvorica počinitelja nosili su marame i kapuljače, ušli su u restoran u nedjelju oko 18.30 sati, te prišli stolu za kojim su sjedili Stamatović i Dedović sa svojim suprugama i djecom.

- Egzekutori su bili profesionalci i iskusni u korištenju oružja. Pucali su na svoje žrtve mirno i precizno. Ispalili su oko 25 metaka iz neposredne blizine, ciljajući u glavu i grudi Dedovića i Stamatovića. To ukazuje ili na mržnju ili koliko su željeli biti sigurni da njihove žrtve neće preživjeti. Odmah su otišli ​​do stola za kojim su sjedili s obiteljima i ubili ih bez drugih žrtava - rekao je policijski izvor za portal eonoe, prenosi Kurir.

Ostala dvojica napadača pazili su na ostale goste lokala i držali ih na nišanu, prenose grčki mediji. Kada su Stamatović i Dedović ubijeni, sva četvorica su ušla u crni automobil i pobjegli. Pojedini mediji pišu da su ubojice pobjegle džipom. Prema riječima svjedoka, sve je trajalo oko 30 sekundi.

Kamere u restoranu snimile su napadače i ubojstvo kao i cijelu akciju koju trenutno istražuje policija. Istraga je pokazala da se radi o dobro planiranom mafijaškom obračunu. Kod ubijenog Stamatovića pronađen je novčanik u kojem je bilo 700 eura i osobna iskaznica, dok Dedović koji ima slovensko državljanstvo, kod sebe nije imao osobne dokumente ni stvari.

Portal piše, pozivajući se na policijske izvore, da dvojica ubijenih nisu nosili oružje i dodaje da su žrtve najmanje dva puta tjedno dolazile u restoran u kojem su ubijeni na ručak, čime su odavali sliku bogataša. Ubojice su očito bile dobro upoznate sa svakodnevnim navikama žrtava, pa se pretpostavlja da su ih duže vrijeme pratili.

Supruga ubijenog Stamatovića je ranjena u noge prilikom pucnjave i nalazi se u bolnici, dok je supruga Dedovića u šoku, a njihovu maloljetnu kćer nadziru dječiji psiholozi. Kako piše Newpost.gr, vlasti procjenjuju da je ubojstvo dvojice muškaraca povezano s trgovinom drogom ili krijumčarenjem cigareta.

Free press piše da će policija obaviti pretres prostorija koje su koristili Dedović i Stamatović kako bi došli do eventualnih dokaza koji bi im pomogli u istrazi. Grčka policija će od međunarodnih i crnogorskih kolega tražiti podatke za ubijene.

Najčitaniji članci