News

Komentari 14

Tragedija kod Mostara: Ronioci iz Neretve izvukli tijelo vozača

Tragedija kod Mostara: Ronioci iz Neretve izvukli tijelo vozača

Iz dosad neutvrđenih razloga cisterna s gorivom sudarila se poslije 16 sati s kombijem slovenskih prometnih oznaka 15-ak kilometara sjeverno od Mostara u mjestu Drežnica, na magistralnom putu M-17

Uz pomoć ronilaca izvučeno je tijelo vozača cisterne koja je u četvrtak popodne upala u rijeku Neretvu nakon sudara s kombijem. Sedam putnika kombija lakše je ozlijeđeno te su prevezeni u mostarsku bolnicu.

Iz dosad neutvrđenih razloga cisterna s gorivom sudarila se poslije 16 sati s kombijem slovenskih prometnih oznaka 15-ak kilometara sjeverno od Mostara u mjestu Drežnica, na magistralnom putu M-17, Mostar - Sarajevo. Nakon toga cisterna je sletjela u Neretvu, a riječna struja odvukla ju je stotinjak metara nizvodno.

Kako je objavio portal Dnevni avaz, poginuo je vozač cisterne Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog. Na mjesto tragedije stigli su sinovi čovjeka te su utvrdili njegov identitet.

Za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka bio je Boštjan Furek iz Ptuja. Kako se doznaje, on je u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste kad je nailazila cisterna. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru, a nedugo poslije otplutala je tristotinjak metara nizvodno. Vozač cisterne pokušao je izbjeći direktan sudar.

Najčitaniji članci