News

Komentari 161

Tragedija na Plitvicama: Žena pala sa 70 metara i preminula

Žena je s organiziranom grupom u subotu oko 11 sati obilazila ljepote Plitvica, no u jednom trenutku se odvojila od grupe kako bi snimila selfie te izašla van staze...

Državljanka Južne Koreje (53) preminula je u subotu u karlovačkoj Općoj bolnici od posljedica pada u 70 metara duboku provaliju na Plitvičkim jezerima.

Nesretna žena je s organiziranom grupom turista u subotu oko 11 sati obilazila ljepote Plitvica, no u jednom trenutku se odvojila od grupe kako bi snimila selfie te izašla van staze. Na neograđenim prostoru staze se vjerojatno, prilikom fotografiranja, poskliznula te izgubila ravnotežu i pala preko ruba u provaliju. 

Pala je u podnožje i zaustavila se u jezeru Gavranovac. Sve su gledali njezini užasnuti suputnici. Žena je pri padu zadobila višestruke povrede te je hitno prevezena u bolnicu, no nažalost nekoliko sati kasnije, u 14.35 sati je podlegla ozljedama i preminula u bolnici.

- Pacijentica je s teškim ozljedama opasnim po život zaprimljena u bolnicu gdje je unatoč naporima liječnika i poduzimanju intenzivnih mjera liječenja, nažalost podlegla ozljedama i preminula - rekao je dr. Ervin Jančić, ravnatelj Opće bolnice Karlovac. 

Policija je na mjestu tragedije obavila očevid kojim je utvrdila da se radi o nesretnom slučaju te su izvijestili nadležno Državno odvjetništvo u Karlovcu.

Zbog selfieja na Plitvicama poginulo šestero 

U Nacionalnom parku Plitvička jezera nisu željeli komentirati nesreću, već su samo izrazili žaljenje zbog tragedije na prostoru Parka.

Slična tragedija zabilježena je i prije nešto više dvije godine kada je turistkinja iz Slovačke također pala sa visine od 70 metara u jezero i preminula. Unatoč znakovima zabrane i upozorenjima turisti na vlastitu odgovornost izlaze van označenih staza, uglavnom kako bi dobili što bolju fotografiju ili selfie, te se dovode u ozbiljnu životnu opasnost. Nekoliko njih su spasili spašavatelji i samo su srećom preživjeli, poput turista iz Južne Koreje koji je nad Velikim slapom snimao selfie i pao niz liticu od 80-ak metara, te se 20-ak metara niže zaustavio na polici od jednog četvornog metra gdje se uhvatio za tanku granu na stijeni i tamo dočekao spašavatelje. 

U tom je nacionalnom parku dosad, zbog selfieja, smrtno stradalo šestero ljudi.

Najčitaniji članci