Obavijesti

News

Komentari 26

Traje istraga: Godinama rade s djecom u Suvagu bez licencija

Traje istraga: Godinama rade s djecom u Suvagu bez licencija
1

PROPUST: Fizioterapeutkinjama je Ministarstvo zdravlja zabranilo rad, a Suvag ih vraća na posao. A zakoni su sasvim jasni - ako nema važeće licencije, nema ni rada

VIDEO

Svaki medicinski djelatnik koji radi s pacijentima mora imati važeću licenciju za rad iz one struke kojoj pripada. No pet zaposlenica iz Poliklinike Suvag u Zagrebu, koje su po struci više fizioterapeutkinje, godinama su radile bez licencije, odrađenog pripravničkog staža i položenog stručnog ispita.

Pacijenti su im djeca s problemima sluha i govora. U Hrvatskoj komori fizioterapeuta potvrdili su nam da djelatnice nemaju licenciju i da traje policijska istraga zbog mogućeg kaznenog djela. Ona se vodi zbog sumnje da su na kraju uspjele položiti stručni ispit, a da prije toga nisu odradile zakonom obavezni pripravnički staž. Zbog toga je u Komori obustavljen postupak za izdavanje licencija. 

Sve djelatnice rade na Odjelu audiovestibuloške dijagnostike, a Komora nam je također potvrdila da im je Ministarstvo zdravstva zabranilo rad upravo zato što nemaju licenciju. No prema informacijama koje imamo, ravnateljica Suvaga, prof. dr. Adinda Dulčić, dvije je djelatnice već vratila na posao, a ostale bi se trebale vratiti tijekom studenoga. 

U Gradskom uredu za zdravstvo Grada Zagreba kažu da je Suvag djelatnicama odredio rad pod nadzorom mentora. O kaznenoj prijavi, kažu, ne znaju ništa. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No Ministarstvo zdravstva nam je jučer potvrdilo da djelatnice i dalje ne smiju raditi. Kažu da je 24. kolovoza obavljen nadzor u Suvagu koji je pokazao da zdravstvene radnice nemaju odobrenje za samostalan rad. Zdravstvena inspekcija tada im je zabranila zdravstvenu djelatnost. 

- Ministarstvo još nije ukinulo zabranu samostalnog rada fizioterapeutima Suvaga jer im Hrvatska komora fizioterapeuta još nije izdala licencije - potvrdili su nam u Ministarstvu zdravstva.

Ravnateljica: Komora nas pokušava opstruirati

Ravnateljica Suvaga kaže da djelatnice doista nemaju licencije, ali da za njih ispunjavaju uvjete. Slučaj naziva skandaloznim primjerom u kojem HKF lišava fizioterapeute temeljnog ljudskog prava na rad umjesto da ih štiti. Također kaže da HKF pokušava opstruirati dijagnostiku u Suvagu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.