Obavijesti

News

Komentari 30

Trajekt udario u rivu na Rabu: 'Nije to ništa, malo se ogrebao'

Trajekt udario u rivu na Rabu: 'Nije to ništa, malo se ogrebao'
3

Brod Rapske plovidbe pun putnika i auta udario je u subotu ujutro u rivu Stinica. Iz Rapske plovidbe kažu kako šteta nije velika te da se radi tek o minornoj stvari

VIDEO

U novosagrađeno trajektno pristanište u Stinici kraj Jablanca, koje je nedavno otvorio premijer Zoran Milanović, u subotu je oko osam sati udario trajekt Rapske plovidbe.

- Oštećenje na brodu i novom pristanu govori o silini udarca, da o šoku putnika prepunog trajekta i ne govorimo. Ovom nemilom događaju svjedočilo je stotinjak putnika koji su čekali ukrcaj upravo na taj trajekt. Bez ikakva službenog očevida nastalih oštećenja, automobile i putnike su iskrcali te odmah ukrcali još zaprepaštene svjedoke, koje su potom prevezli na Rab - rekao je čitatelj koji je u snimio fotografije oštećenog trajekta. Tvrdi da je u trenutku havarije u pristaništu bila bonaca.

Pomorska policija Rijeka, Lučka kapetanija Senj i policija Ličko-senjske županije o ovoj pomorskoj nezgodi nisu imali pojma.

Direktor Rapske plovidbe Dragan Andrić kaže da to nije bilo baš tako te da oštećenja uopće nisu velika. Za razliku od našeg čitatelja, koji tvrdi da se trajekt zabio u pristanište, Andrić je rekao kako je bilo vjetra.

- Zbog vjetra se trajekt kod pristajanja zanio te malo jače zajašio na pajete, odnosno naslonio se na bokove. To se u poslu događa i zato su i postavljeni bokobrani. Šteta nije velika, praktički je nema, to je minorna stvar, isto kao kad malo zagrebete auto. Nema opasnosti za sigurnost putnika niti je ugrožena plovidba. Najmanji od četiri trajekta i dalje će ploviti, dok bude posla. Potom ćemo obaviti i popravak, koji, uvjetno rečeno, traje sat vremena. Nama potrebe za paniku i uznemiravanje javnosti - rekao je direktor Andrić. 

On tvrdi da su obavijestili Lučku kapetaniju te da se sve odvija prema protokolu.

Samo nekoliko kilometara dalje, u Jablancu, trajekt Rapske plovdibe lani se zabio u plažu prepunu kupača. Tad je ozlijeđeno sedam ljudi, među kojima i petogodišnja djevojčica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...