Obavijesti

News

Komentari 32

Trajekti se sudarili u Gaženici: 'Čuo se jak udarac i struganje'

Trajekti se sudarili u Gaženici: 'Čuo se jak udarac i struganje'
2

Kako doznajemo od čitatelja, jednom je trajektu otkazao lijevi motor te je rampom udario u drugi trajekt, a krmom u rivu. No, čini se da na obali nisu velika oštećenja. Srećom, nije bilo ozlijeđenih

VIDEO

Dva trajekta Jadrolinije, Sisa i Juraj Dalmatinac sudarila su se u subotu navečer oko 19.30 sati u novoj zadarskoj trajektnoj luci u Gaženici. 

- Bio sam s djevojkom i odjednom se čuo udarac i struganje. Ovom manjem trajektu Sis, pri isplovljavanju je otkazao lijevi motor i počeo se nekontrolirano kretati. Pri tome je rampom udario u Jurja Dalmatinca ispod prvoga prozora i još strugao 4-5 metara po oplati. A krmom je udario o rivu, no čini se da nisu velika oštećenja na obali. Bile su to male brzine - ispričao nam je čitatelj koji je fotografirao sudar trajekata.

Kaže kako su kratko nakon sudara na Sisu isključili motore i tako spriječili veću štetu. Juraj Dalmatinac bio je u trenutku kolizije privezan.  Trajekti su brzo razdvojeni, a srećom nitko od putnika nije ozlijeđen. Oni su drugim trajektom prevezeni u Preko.

Kako je u nedjelju priopćilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, prilikom isplovljavanja trajekta Sis, uslijed poteškoća u radu manevarskog postrojenja lijevom stranom krmene rampe udario u desnu krmenu stranu motornog trajekta Juraj Dalmatinac.

- Posada trajekta Sis u trenutku otkazivanja manevarskih mehanizama te nemogućnosti dodatne korekcije i neizbježnog udara u drugi trajekt, poduzela je sve potrebne radnje u cilju zaštite putnika i posade na oba trajekta netom prije neizbježnog sudara gašenjem pogonskih strojeva, radi usporavanja plovidbe te izdavanjem upozorenja putnicima i posadama oba trajekta. U sudaru nitko od putnika niti članova posade nije ozlijeđen i nije nastupilo onečišćenje mora - stoji u priopćenju Ministarstva.

Na trajektu Juraj Dalmatinac, dodaju u Ministarstvu, očevidom je ustanovljeno oštećenje vanjske oplate u vidu razderotine od oko 60 cm na desnom krmenom dijelu, na visini 10 metara iznad razine mora, dok brod Sis nije pretrpio konstrukcijska oštećenja.

Trajekt Sis ostat će do uklanjanja kvara na vezu u Luci Gaženica, dok će trajekt Juraj Dalmatinac u nedjelju otploviti u remontno brodogradilište radi saniranja oštećenja.

U tijeku je očevid Lučke kapetanije Zadar o uzrocima ove pomorske nezgode.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa