Obavijesti

News

Komentari 198

Tranzit kroz Rijeku: O oružju za Siriju baš svi se prave ludi!

Tranzit kroz Rijeku: O oružju za Siriju baš svi se prave ludi!
1

O otkriću 24sata prema kojemu je naša zemlja bila most za trgovinu oružjem, vlada šutnja. Podsjetimo, naši su novinari otkrili da je iz Zračne luke Rijeka oružje zrakoplovom prevoženo do Bakua, u Azerbejdžanu

VIDEO

Otkriće 24sata, prema kojemu je Hrvatska služila kao zračni most za razgranatu trgovinu oružjem s Bliskim istokom, dio čega se odvijao u “sivoj zoni” naišao je na zid šutnje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Aktualna vlada ne želi se očitovati oko otkrića našeg lista, kao ni dvojica ministara Milanovićeve vlade koje smo zamolili za komentar. Podsjetimo, naši su novinari otkrili da je iz Zračne luke Rijeka oružje zrakoplovom prevoženo do Bakua, u Azerbejdžanu te da su pošiljke formalno bile tretirane kao “diplomatski letovi”.

Iz Azerbejdžana, oružje je dalje “dilano” po regiji i šire a najčešće je završavalo u rukama sirijske oporbe. Iz Hrvatske je u Siriji završila masa strojopušaka AK-47 poznatijih kao Kalašnjikov, kao i ručnih granata i streljiva. Godine 2012. Jordanu i Saudijskoj Arabiji isporučena je masa granata koje su završile u Siriji. U pravcu Bliskog istoka išla su i teža oružja, raketni bacači itd..

- Transport iz 2012. i 2013. je bio ozbiljan, ali od tad je prošlo dosta vremena - rekao nam je Igor Tabak, komentator specijaliziranog vojnog portala Obris.

- U međuvremenu se Hrvatska u takvim pričama spominje rubno, pretežito kao tranzitna točka, s možda malim količinama roba (uglavnom nejasnog sadržaja). Pri tome, u isto se vrijeme periodički uzdiže učinak domaće vojne industrije, kao i očekivanja da MORH vlastitim izvorima nadopuni izostanak proračunskih sredstava - pojašnjava nam Tabak. Te su aktivnosti, kaže, nužno vezane uz prodaju u inozemstvo, i na državi je da te poslove odlično obavi.

- Čitav je tu niz ministarstava kojih se to tiče. Kod nas oni ili šute, ili se očituju posve nekoordinirano. To je još jedna od točaka domaćeg administrativnog kaosa - zaključio je Tabak i dometnuo kako se treba nadati i rješenju problema u što skorije vrijeme.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 198
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature