Obavijesti

News

Komentari 421

Traže povećanje plaće: Štrajk u osnovnim i srednjim školama

Traže povećanje plaće: Štrajk u osnovnim i srednjim školama
10

Sindikati traže povećanje plaća zaposlenika u obrazovanju i znanosti za 4 posto i najavljuju da će štrajk prosvjetara potrajati sve do ispunjenja njihovih zahtjeva

VIDEO

Kao što su i najavili, Sindikati Vertikale sindikata obrazovanja, Sindikat hrvatskih učitelja, Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja danas započinju štrajk u osnovnim i srednjim školama i znanstvenim ustanovama.

POGLEDAJTE VIDEO: Štrajk u školama

Pokretanje videa...

24sata Video 00:20

Sindikati traže povećanje plaća zaposlenika u obrazovanju i znanosti za četiri posto i najavljuju da će štrajk potrajati do ispunjenja njihovih zahtjeva ili do formiranja tehničke Vlade.

Vertikala sindikata obrazovanja obratila se i roditeljima školske djece pismom u kojem ih moli za razumijevanje i jamči kako će unatoč neodržavanju nastave djeca biti zbrinuta u školama.

- U ovom trenutku iznimno nam je važna vaša podrška i razumijevanje. Ovo nije borba samo za mali dodatak na plaću učitelja i nastavnika, ovo je puno više od toga - stoji u pismu Vertikale sindikata obrazovanja te mole roditelje za razumijevanje i podršku na način da djecu ne šalju u školu za vrijeme štrajka, ako je to moguće.

- Ako nije moguće da djecu ne šaljete u školu, dovedite ih u školu, ona će bez obzira na štrajk biti zbrinuta i čuvana kao i uvijek - stoji u pismu.

Neke škole su i same dale naputak djeci i roditeljima da će u petak biti štrajk te da školarci ne trebaju dolaziti na nastavu.

Mornar: Djeci je mjesto u školama

Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar poručio je u četvrtak da je djeci mjesto u školama pa nitko nema pravo roditelje pozivati da ih ne šalju u školu.

Poziv sindikalaca roditeljima da ne šalju djecu u školu Mornar je ocijenio “neprimjerenom komunikacijom”, dodavši da djeca neće dobiti neopravdane sate ako ne budu na nastavi, ali će svejedno biti najveće žrtve štrajka.

- Nadam se da većina nastavnika u školi neće štrajkati, da razumije istinski situaciju u kojoj se mi nalazimo i shvaća da je to ipak možda neka vrsta političke igre - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 421
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...