Obavijesti

News

Komentari 189

Kovačić: Ne napadajte obične službenice, one nisu ništa krive

Kovačić: Ne napadajte obične službenice, one nisu ništa krive
5

Nisam tražio Đakićevu ispriku, on se nema razloga nikome ispričavati. Mismo podijeljeno društvo, to ne bi trebalo tako biti, to se vidi u svemu što se sad događalo, rekao je Kovačić...

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave Ivan Kovačić održao je izvanrednu konferenciju za medije nakon što je u subotu zaprijetio ostavkom ukoliko se premijer Andrej Plenković javno ne očituje, a saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić ne ispriča zbog toga što je podlom nazvao Kovačićevu odluku da za savjetnice uzme bivše SDP-ove kadrove Višnju Tafru i Vesnu Nađ. 

- Ja nisam tražio Đakićevu ispriku, on se nema razloga nikome ispričavati. Mi jesmo podijeljeno društvo, to ne bi trebalo tako biti, to se vidi u svemu što se posljednja dva dana događalo. Ja nikad nisam izjavio da sve SDP-ovo smeće treba dobiti otkaz, rekao je Kovačić.

Kriza u Vladi: Ministru Kovačiću dosta je neprovođenja reformi i loših međuljudskih odnosa, zbog najavljene ostavke smirivao ga je i premijer Plenković Reporter: Nikol Zagorac

Posted by 24sata Video on 13. ožujka 2017

Dodao je kao je svojom reakcijom htio zaštititi dignitet gospođa koje se nalaze na službeničkim radnim mjestima:

- Nisam htio da se one razvlače po medijima, one su bile dužnosnice u pretprošloj Vladi, i provodile su službenu politiku Vlade. Lov na vještice je nedopustiv, u ovo Ministarstvo nisam došao da bih micao nepodobne službenike. Ako su one krive za politiku Vlade, onda je to sramota, istaknuo je Kovačić. 

Relković: Kada sam ja to pjevao ustaške pjesme?

Njegov savjetnik Ivica Relković pohvalio je ministra rekavši da on uvijek dostojanstveno reagira. 

- Ništa u ovom Ministarstvu nismo napravili protiv HDZ-a niti je ijedan potez napravljen da bi se zaštitio Most. Nama je to samo bio alat za bolju Hrvatsku, za Hrvatsku koja prema svakom čovjeku treba biti jednaka, naglasio je.

Relković je prozvao i bivšeg ministra Arsena Bauka:

- Molim vas da nađete iz moje mladosti jesam li ispjevao ijedan redak bilo kakve ustaške pjesme, pretražite moj život. Jesam li ikada izrekao sintagmu koju sada neću izreći, vi znate koju. Ja bi taj problem riješio na prvom sastanku. Ali Bauk je imao četiri godine. Sve prijašnje vlade, lijeve, desne...Neka Bauk pronađe snimke svojih prijatelja i zastupnika kako pjevaju neke pjesme, pozvao je Relković.

Kovačić je na kraju obraćanja medijima izjavio kako nije Ministarstvo uprave zaposlilo Vesnu Nađ nego Ministarstvo branitelja. 

- Gospođa Nađ dobila je premještaj u Ministarstvo uprave što je uobičajeno u državnoj službi, kaže Kovačić.

Vlada: Neće biti ostavke

Vlada je u nedjelju priopćila da neće biti ostavke ministra uprave Ivana Kovačića jer su imenovanja Višnje Tafre i Vesne Nađ provedena u skladu s propisima i u dogovoru čelnih ljudi nadležnih tijela.

Most je nakon toga priopćio kako istup Josipa Đakića smatra vrlo nekorektnim s obzirom da je to bila zajednička odluka dva partnera u Vladi te da im je drago da je premijer Plenković odmah reagirao i podržao odluku ministra Kovačića i ostatka Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 189
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa