News

Komentari 11

Traži se astronaut: Plaća je dobra, mjesto rada u svemiru

Traži se astronaut: Plaća je dobra, mjesto rada u svemiru

Kandidati za posao moraju biti isključivo Amerikanci savršenog vida i zdravlja, ne niži od 1,57 m i ne viši od 1,9 m. Uz posao dolaze brojni doprinosi i lijepa plaća

Američka svemirska agencija NASA objavila je kako traži astronaute koji bi letjeli na Međunarodnu svemirsku postaju. Natječaj je otvoren za sve američke državljane koji su kvalificirani za posao. Kandidati trebaju biti spremni na odlazak na dugoročne misije koje traju i do šest mjeseci kao i na brojne vježbe i treninge. Kriterij je i detaljno poznavanje karakteristika sustava ISS i upravljanja robotima. 

Kandidati moraju ispunjavati fizičke kriterije te biti potpuno zdravi. Tlak u sjedećem položaju ne smije prelaziti 140/90, vid na oba oka mora biti savršen. Budući astronauti trebaju biti visoki između 1,57 i 1,9 metara. Budući NASA-ini zaposlenici dobivaju brojne pogodnosti i doprinose, a i plaća nije za odbaciti. Astronauti početnici na godinu zarađuju između 360.000 i 780.000 kn, što je mjesečna plaća od 30.000 do 65.000 kn. Prijave primaju do 27. siječnja 2012. 

Oglas za posao možete pročitati OVDJE

Najčitaniji članci