Obavijesti

News

Komentari 19

Tražila posao, izgubila bubreg: Nije ni znala da su joj ga ukrali

Tražila posao, izgubila bubreg: Nije ni znala da su joj ga ukrali
1

Sri Rabitah (25) iz Indonezije dobila je posao u Kataru. Kada je došla poslodavac joj je rekao da mora otići u bolnicu na pregled. Tamo su je uspavali i izvadili joj bubreg. Onda su ju poslali nazad kući

Sri Rabitah (25) iz Indonezije tvrdi da su joj prije tri godine, dok je otišla raditi u Katar, uklonili bubreg. Sri kaže kako je 2014. godine pronašla agenciju za zapošljavanje. Prvo su joj rekli da će raditi za obitelj u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, no na kraju su ju poslali u dom obitelji Palestinaca koji su živjeli u Dohi u Kataru.

Čim je došla, poslodavac joj je rekao da mora proći medicinski pregled kako bi oni bili sigurni da nema neku zaraznu bolest i da je dovoljno zdrava za rad.

Sri nije ništa posumnjala i otišla je u bolnicu. Liječnik, čijeg se imena ne sjeća, joj je rekao da izgleda slaba i da će joj dati injekciju koja će joj pomoći da se opusti. 

- Bez moje dozvole dali su mi injekciju - rekla je Sri novinarima. Prije nego je zaspala, odvezli su ju u operacijsku salu. Kada se probudila, osjetila je jaku bol. Kasnije je vidjela mali ožiljak, sjeća se i da je imala krvi u urinu, ali nitko joj nije dao zadovoljavajuće rješenje o tome što se dogodilo u bolnici.

Nakon što je puštena iz bolnice, poslodavac ju je odveo u agenciju i rekao da je bolesna i nesposobna za rad. Prebacili su ju kod drugog poslodavca, ali budući da je bila slaba zbog operacije i nekoliko puta se razboljela, ukrcali su ju u zrakoplov i poslali kući.

Tri godine osjećala je bol u donjem dijelu leđa, ali tome nije pridavala previše pažnje. Ipak, otišla je kod liječnika i tamo se šokirala kada joj je rekao da joj nedostaje jedan bubreg. Bubreg su joj zamijenili cjevčicom. 

- Početkom ožujka su me naručili za operaciju kako bi mi uklonili tu cjevčicu. Želim da vlada pronađe krivce jer moj bubreg je ukraden - kaže Sri. Parlament je pozvao vladu da pronađu odgovorne i da Sri plate sve troškove liječenja, piše OddityCentral.