Obavijesti

News

Komentari 93

Tražili ga danima: Zapalio je skupi automobil i upucao se?

Tražili ga danima: Zapalio je skupi automobil i upucao se?
7

MISTERIJ U ZAGREBU: Bivši gradonačelnik Nina Jakov Šalov (58) uništio je skupocjenu limuzinu te se ubio desetak metara dalje. Istražitelji ne znaju motiv

VIDEO

Čula sam kako je nešto puknulo, no mislila sam da su to automobili na cesti. Odjednom su svi počeli trubiti, prepričala je stanarka zagrebačkoga Gornjeg Bukovca. U toj ulici je poduzetnik i bivši ninski gradonačenik Jakov Šalov (58) zapalio luksuznu limuzinu, a potom presudio sebi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vozači koji su u ponedjeljak oko 8 sati išli na posao vidjeli su veliku buktinju kako dopire iz dvorišta dvokatnice. Trubljenjem su probudili susjede i usput zvali vatrogasce.

- U dvorištu je uz goreći Hummer bilo bar još četiri automobila. Brzo smo ih maknuli kako vatra ne bi zahvatila i njih. Tek tad sam vidio tijelo čovjeka kako leži iza kuće. Uzeo sam mobitel i službama rekao da pošalju Hitnu - rekao nam je Zagrepčanin koji živi u blizini. Ubrzo su stigla dva vozila Hitne te su liječnici pojurili prema muškarcu. Tek tad su vidjeli kako kraj njega leži pištolj kojim se ubio desetak minuta ranije. Liječnici su mogli utvrditi samo kako je preminuo na mjestu. Pet vatrogasaca brzo je ugasilo požar, a policajci su ogradili cijelo područje. Da je upravo Šalov podmetnuo požar, istražitelji su vidjeli na snimci nadzorne kamere. Prednji kraj limuzine Hummer H2, vrijedne više od 650.000 kuna, polio je benzinom i zapalio. Brzo je odšetao desetak metara dalje i ispalio jedan hitac. Kakvu je poruku želio poslati obitelji, prijateljima, ali i mogućim neprijateljima, ostat će misterij. Kako neslužbeno doznajemo, do tvrtke za najam vozila na Bukovcu dolazio je često. Posuđivao je automobile. Inače, policajci su tragali za Šalovim, koji je prošle subote nestao u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zadnji put vidjeli su ga u Bleiweisovoj ulici, gdje je živio. Njegovu fotografiju i opis policajci su objavili na stranici nestali.hr. Nakon njegove smrti podatke su maknuli. Na adresi na kojoj su ga zadnji put vidjeli registrirana je i jedna njegova tvrtka za graditeljstvo, koja državi duguje 4,6 milijuna kuna poreza (službeni podaci Porezne uprave). Njegova druga tvrtka, koja se bavi ugostiteljstvom i vodi slastičarnicu u centru Zagreba, posluje bez dugova. Radnike je vijest o direktorovoj tragediji šokirala.

- Zadnji put vidjeli smo ga prošlog tjedna u ponedjeljak. Potpisao je papire kako bi radnicima normalno isplatili plaću. Popio je kavu i porazgovarao s nama - prisjetili su se njegovi radnici zadnjih trenutaka sa šefom. Dodali su kako nije odavao dojam da ga nešto muči te kako nije bio nervozan.

U gradu Ninu, gdje je Šalov bio gradonačelnik, pamte ga kao čovjeka koji je ulagao u infrastrukturu. Za njegova je mandata popločana glavna gradska ulica, takozvana ninska Kalelarga. Kažu da nije imao financijskih problema te da je tvrtka Nec upala u probleme kad ju je prodao nećaku. Iako je slovio za imućnog čovjeka s bogatim voznim parkom automobila, češće ga se moglo vidjeti na biciklu ili mopedu. Iza njega ostalo je dvoje djece.     

Kamere snimile cijeli događaj

Jakov Šalov zapalio je najluksuzniji od svih parkirani automobila. Vlasnik je tu limuzinu iznajmljivao tvrtkama i ljudima za zabavu i vjenčanja. Tri sata u njoj koštala su oko 7000 kuna.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe