Obavijesti

News

Komentari 0

'Tražimo fizičko održavanje sjednice Gradske skupštine'

'Tražimo fizičko održavanje sjednice Gradske skupštine'
1

Pogotovo, ustvrdio je Mišić, što se Ministarstvo uprave izjasnilo da ne postoje ograničenja za sazivanje fizičke sjednice Gradske skupštine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera

VIDEO

Klub zastupnika SDP-a zatražio je u četvrtak da se 33. sjednica zagrebačke Gradske skupštine održi fizički, istaknuvši da za to ne postoje ograničenja, a da se dosadašnjim prijedlozima virtualnog sazivanja ne poštuje demokratska procedura.

"Ne sazivajući sjednicu na način kako to očekuju opozicija i građani, predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet osnovao je virtualni stožer za obranu Milana Bandića", ocijenio je SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić na konferenciji za medije.

Pokretanje videa...

02:19

Kazao je da u sazivanju sjednice Gradske skupštine, koja se prvo trebala održati elektronski, tako da se zastupnici izjašnjavaju o prijedlozima glasovanjem putem e-maila, a nakon pritiska oporbe, videokonferencijiski, nije ispoštovana demokratska procedura.

Pogotovo, ustvrdio je Mišić, što se Ministarstvo uprave izjasnilo da ne postoje ograničenja za sazivanje fizičke sjednice Gradske skupštine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

"Klub zastupnika SDP-a jučer je Prgometu uputio dopis gdje ga tražimo da odustane od virtualne sjednice te da sazove fizičku sjednicu Gradske skupštine na način na koji je ona održana i 19.ožujka", kazao je, ustvrdivši da je epidemiološka situacija sada čak i povoljnija nego tada.

Prgomet: Sjednica Skupštine će se održati telekonferencijski
Prgomet: Sjednica Skupštine će se održati telekonferencijski

Dodao je da su od Ministarstva uprave, SDP-ovi klub zastupnika zatražio  upravni nadzor nad ovakvim održavanjem sjednice GS-a, a da će, ukoliko se sjednica ne održi fizički,  pokrenut će postupak pred Upravnim i Ustavnim sudom o poništenju te sjednice.

Nađ: Zaduženje Holdinga od 150 milijuna kuna je lov u mutnom

Na dnevnom redu 33. sjednice Gradske skupštine je i prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o kreditnom zaduženju Zagrebačkog holdinga od 150 milijuna kuna.

SDP-ova zastupnica Vesna Nađ ocijenila je kako je to "lov u mutnom", s obzirom da je zaduženje predloženo i zbog dovršenja investicije koje u okolnostima krize i potresa, smatra, nisu prioritetne, poput nabavke košarica za smeće od 3 milijuna kuna.

Ustvrdila je i da bi se rebalans gradskog proračuna, morao donijeti u roku od 45 dana od kada je na snagu stupila privremena mjera obustava izvršenja proračuna. 

"Gradska skupština tako bi donijela prioritete u izvršenju proračuna i sanaciji šteta koje su pogodile Zagreb", kazala je Nađ.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa