News

Komentari 47

Tražio od države milijun kuna: Sud odbacio Ademijevu tužbu

Tražio od države milijun kuna: Sud  odbacio Ademijevu tužbu

Sutkinja Mirjana Rubić u potpunosti je odbacila tužbu generala Ademija kojom je od države tražio milijun kuna jer je nevin proveo sedam mjeseci u haškom zatvoru

Sutkinja Općinskog suda u Splitu, Mirjana Rubić u potpunosti je odbacila tužbu generala Rahima Ademija kojom je od države tražio milijun kuna jer je nevin proveo sedam mjeseci u haškom zatvoru. U kratkom obrazloženju presude, sutkinja je kazala kako tužba nema uporište u zakonima Republike Hrvatske čiju odgovornost također nije mogla utvrditi.

Osim toga, Ademi mora platiti i 30.000 kuna sudskih troškova.

- Naravno da nisam očekivao takvu presudu. Teško mi je bilo što komentirati budući da nisam vidio obrazloženje. Mi smo podastrli sve dokaze. Sutkinja je odbila dvoje naših svjedoka, a sama rasprava je trajala jako kratko. Činjenica je da su dokumenti koji su Ademija krivili otišli u Haag, dok su oni koju su ga oslobađali krivnje bili skriveni. Dakako da ćemo se žaliti no prvo moramo dobiti obrazloženje - rekao je Ademijev odvjetnik, Čedo Prodanović.

- Očekivali smo ovakvu presudu na osnovu dokaza i relevantnih propisa Republike Hrvatske. Ne bih komentirao navode tužitelja. Mi smo imali svoje dokumente koji su doprinijeli ovakvoj presudi - rekao je Ljubo Prka, zamjenik državnog odvjetnika.

Najčitaniji članci