Obavijesti

News

Komentari 73

'Treba izbjeći novi trošak, HDZ čini sve da se formira vlada'

'Treba izbjeći novi trošak, HDZ čini sve da se formira vlada'
1

Našim građanima je dosta svega ovoga. A mi smo koalicija dijaloga i želimo riješiti to što je brže moguće s Mostom, poručio je potpredsjednik HDZ-a Damir Jelić

VIDEO

Već sutra krećemo u razgovore s Mostom. Što se tiče njihovog prijedloga, on je dobar i o njemu se da razgovarati. Ali, mi želimo neka objašnjenja. A naš predsjednik se obvezao da nam nije upitno nekoliko dana, nama je interes riješiti ovo da ne dođe do novih izbora, rekao je Damir Jelić komentirajući današnji sastanak Domoljubne koalicije i Mosta.

Jelić je za RTL Danas rekao da nije precizirano kad će točno biti sastanak, sutra će se dogovarati termin. S druge strane, kako kaže, konzultacije unutar stranke su kontinuirane.

-  Ali, nema ništa senzacionalno. Prvo treba raspetljati ove upitnike koje imamo u prijedlogu Mosta - kazao je potpredsjednik HDZ-a.

Na pitanje koliko su prijedlozi realni, Jelić je kazao:

- Sve ove stvari su kao magla. Svjedoci ste bili današnjeg sastanka koji je Petrov započeo, a Milanović završio. I na jednom sastanku od sat vremena se vidjelo da to teško ide. Ali, valja pokušati. Bitno je izbjeći novi trošak.

Potpredsjednik HDZ-a kazao je da HDZ čini sve da se formira nova vlada.

-  Našim građanima je dosta svega ovoga. Mi smo njima svi isti ako nešto ne učinimo. A mi smo koalicija dijaloga i želimo riješiti to što je brže moguće s Mostom - dodao je.

Na upit što se dalo iščitati iz današnjeg sastanka, Jelić je rekao da će dvije temeljne pozicije biti one Zorana Milanovića.

-  Prva je da će svim silama braniti svoju poziciju jer se više bavi ustavnim pravom nego vođenjem države. To znači da je otklonio sve mogućnosti da ostane na svojoj poziciji i da anulira tehničku vladu. U toj defenzivi svim silama, postoji i ofenziva svim silama, a to je da traži vrijeme kako bi se Most mogao razbijati u različite hridi da bi došao do one brojke koja njega interesira. Za razliku od nas koji ne želimo ulaziti u te prostore, nego dijalogom razvijati ono što smatramo realnim, a to je stabilna koalicija Mosta i Domoljubne koalicije s 85 mandata - zaključio je Jelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...