Obavijesti

News

Komentari 35

Treba pustiti vodu. Za Bandićem

Treba pustiti vodu. Za Bandićem
1

Nekome je palo na pamet pretvoriti moja žuganja s Fejsa u svakodnevne crtice na portalu. Nazvao sam ih 'Bolje da mučim' i uskoro ćemo saznati je li to istina...

VIDEO

Možda ste to nekad doživjeli. Najčešće se takve pizdarije dogode na poslu, kod ženinih roditelja ili na nekom sličnom, nemoguće neugodnom mjestu. 

Nevino sjedite, gledate svoja posla i odjednom osjetite ono poznato, zlokobno trzanje u trbuhu. Nužda je neumoljiva, ne uzima zarobljenike i preostaje vam samo da se uljudno ispričate, neprimjetno otrčite i nadate se najboljemu. Ubrzo s olakšanjem ustajete i pritišćete polugu na vodokotliću. Dobro je. Možda ste se izvukli. Možda nitko neće primijetiti.

Ali onda slijedi užas. Corpus delicti ne odlazi. Naprotiv, penje se, nezadrživo raste prema vrhu, prijeti prelijevanjem. U očaju gledate kako se vrtložna bujica podiže sve više i više. Prema rubu. Prema katastrofi. Čupate kosu. Posežete za četkom. U panici i znoju, spuštenih hlača, jedino vam preostaje manijakalno pritiskati onu polugu i nadati se da će jednom stati. Nikad ne stane.

Taj horor se ne zaboravlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nešto slično dogodilo se Zagrebu u noći na subotu. Milan Bandić, vječni alfa i omega metropole, uspio je tijekom svojih šest mandata nagomilati toliko govana u glavnom gradu da ih nijedan vodokotlić više ne može progutati. Ili šaht, svejedno.

Stvari su, vidi se to već neko vrijeme, počele izmicati kontroli svemoćnog gradonačelnika. Potres se ne može zaposliti preko veze. Poplavu se ne može isplatiti masnom sinekurom. Virus nije briga tko vam je veza u Holdingu.

Hrpa sranja koju je Bandić godinama akumulirao konačno je počela rasti prema rubu, prijeteći da se prelije. Milijarde koje je gramzivo gutao, a za koje neki još uvijek naivno vjeruju da su išle u osiguranje dječjih bolnica, u kanalizaciju ili armaturu, počele su izlaziti na drugom kraju. 

Probavljene, smrdljive i odvratne. 

Vidjeli ste ih u ožujku u urušenoj Klaićevoj. Vidjeli ste ih u subotu u poplavljenoj Miramarskoj. Vidjet ćete ih svaki put kad prošetate pored onog čudesnog stroja za maglu.

Vrijeme je da Zagrepčani jednom zauvijek s Milanom Bandićem postupe onako kako Milan Bandić zaslužuje. Vrijeme je da puste vodu za njim. Izbori se približavaju, a odvod je širom otvoren i samo čeka da ga proguta i izbaci tamo gdje mu je mjesto.

Jer ovaj horor se ne zaboravlja.


Više crtica ovog autora pročitajte OVDJE

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje