Obavijesti

News

Komentari 6

Trebao biti protjeran: Policija u Njemačkoj je privela Togoanca

Trebao biti protjeran: Policija u Njemačkoj je privela Togoanca
9

Policija je danas akciju provela s „nekoliko stotina“ službenika, nakon što je pokušaj protjerivanja 23-godišnjeg Togoanca u ponedjeljak propao zbog otpora „oko 150“ žitelja centra koji su prijetili

VIDEO

Policija u južnonjemačkom Ellwangenu privela je u četvrtak podnositelja zahtjeva za azilom iz Togoa, koji je još u ponedjeljak trebao biti protjeran iz Njemačke, ali je policiju u tome spriječilo preko stotinu ostalih žitelja u izbjegličkom centru.

„Mi nećemo dopustiti stvaranje prostora u kojima ne vlada zakon“, rekao je Bernhard Weber, predstavnik policije u Ellwangenu pokraj Ulma.
 
Podnositelj zahtjeva za azilom iz Togoa je, zajedno sa 17 ostalih žitelja izbjegličkog centra u kojem uglavnom žive izbjeglice iz Afrike, premješten u drugi smještaj odakle bi, shodno primjeni Dublinskog sporazuma, trebao biti prebačen u Italiju.
 
Policija je danas, kako je priopćeno, akciju provela s „nekoliko stotina“ službenika, nakon što je pokušaj protjerivanja 23-godišnjeg Togoanca u ponedjeljak propao zbog otpora „oko 150“ žitelja centra koji su prijetili policiji, koja se nakon toga povukla kako bi izbjegla sukobe većeg razmjera.
 
„Pitam se što bi se dogodilo da su policajci u ponedjeljak posegnuli za silom i da je došlo do eskalacije“, rekao je u četvrtak Weber opravdavajući postupak policije koja se našla na udaru kritike i zbog toga što je tek nakon dva dana objavila priopćenje o neuspjelom protjerivanju.
 
Političari većine stranaka oštro su osudili prijetnje i otpor policiji prilikom pokušaja protjerivanja.
 
„Ovo je pljuska svim građanima koji se drže zakona. Nedopustivo je da se naše gostoprimstvo gazi na ovakav način““, rekao je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer.
 
Ponašanje žitelja izbjegličkog centra osudio je Ured za izbjeglice Ujedinjenih naroda (UNHCR).
 
„Osobe koje čekaju protjerivanje se nalaze pod pritiskom, ali to ne opravdava primjeni sile i otpor organima reda“, priopćio je UNHCR za Njemačku.
 
Novi konzervativni ministar unutarnjih poslova najavio je učinkovitiju primjenu protjerivanja osoba kojima je odbijen zahtjev za političkim azilom, ali se taj proces zbog brojnih pravnih prepreka odvija usporeno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava