Obavijesti

News

Komentari 124

Pronašli nestali avion AirAsia, morem plutaju tijela i prtljaga

Pronašli nestali avion AirAsia, morem plutaju tijela i prtljaga
23

U Javanskom moru kod Bornea timovi su uočili ostatke te je potvrđeno da je riječ o dijelovima nestalog zrakoplova. Do sada su pronađena tijela više od 40 putnika

VIDEO

Ostaci uočeni u moru kod otoka Kalimantana pripadaju nestalom zrakoplovu AirAsie , potvrdio je glavni direktor indonezijske Agencije za civilno zrakoplovstvo Basarnas, Djoko Murjatmodjo.

Nekoliko zapovjednika timova kazalo je kako su sigurni da su jedan od dijelova u moru vrata u slučaju nužde. More je na toj lokaciji duboko između 25 i 30 metara pa će uz ronioce područje pregledavati i podvodna plovila.

Indonezijske vlasti u utorak ujutro objavile su kako su timovi uočili krhotine na moru na području gdje je posljednji put zabilježen kontakt s nestalim zrakoplovom AirAsie. Uočili su nekoliko objekata kako plutaju nedaleko od otoka Bornea, u jednoj od zona na kojoj su istražitelji tri dana tražili zrakoplov.

Našli tijela, prtljagu, pojaseve za spašavanje...

Kako javlja Straits Times , posada zrakoplova koja je uočila ostatke kazala je kako su zapazili i prtljagu, prsluke za spašavanje. Glasnogovornik zapovjednika mornarice kazao je kako su nedaleko od ostataka zapazili i tijela kako plutaju na površini mora.

Desetak velikih i više manjih bijelih i crvenih objekata zapaženo je oko 10 kilometara od posljednje lokacije na kojoj je bio nestali zrakoplov.

Direktor AirAsie obratio se na Twitteru

Obitelji i rodbina putnika u suzama su doznale za sudbinu svojih najmilijih. Iz kriznog centra odjekuju krici, a jedan muškarac se onesvijestio doznavši da su pronađeni ostaci zrakoplova dijelovi nestalog Airbusa.

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

Direktor kompanije AirAsia Tony Fernandes obiteljima žrtava obratio se na Twitteru.

- Moje je srce ispunjeno tugom zajedno s obiteljima čiji su članovi obitelji bili na letu QZ8501. U ime AirAsie svima upućujem sućut. Riječima ne mogu opisati koliko mi je žao - napisao je Fernandes i dodao kako kreće prema Surabayi.

Proširili područje pretrage

Potraga za zrakoplovom završila je ulaskom u treći dan . Područje pretrage spasitelji su proširili na 13 zona na kopnu i moru. Airbus A320-200 sa 162 putnika i članova posade nestao je u nedjelju dok je letio iz Surabaye u Indoneziji prema Singapuru.

Posljednji kontakt pilota s kontrolom zračne plovidbe zabilježen je kada je zatražio dozvolu da leti na većoj visini zbog nadolazeće oluje. Pomoć nije zatražio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 124
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...