Obavijesti

News

Komentari 3

Treći puta mu sude za pokušaj ubojstva supruge iz osvete

Treći puta mu sude za pokušaj ubojstva supruge iz osvete
2

Tomislava Dumenčića (41) iz Suhopolja terete da je pokušao ubiti bivšu suprugu postavljanjem eksplozivne naprave te izazivanjem požara na kući njezinih roditelja

VIDEO

Ne smatram se krivim, kazao je Tomislav Dumenčić (41) iz Suhopolja, kojemu se treći put sudi pred vijećem bjelovarskog Županijskog suda, po optužbi da je pokušao ubiti svoju bivšu suprugu Vericu iz osvete postavljanjem eksplozivne naprave te izazivanjem požara na kući roditelja bivše žene. 

Raniju osuđujuću presudu u trajanju od pet godina Vrhovni je sud ukinuo. 

Tužiteljstvo ga tereti da je 23. travnja 2010. godine u večernjim satima između 21 i 23 sata postavio na prozor sobe kuće roditelja bivše supruge u Koriji, pokraj Virovitice, eksplozivnu napravu. Potom je otišao na tavan i podmetnuo požar. Dok je podmetao požar, roditelji bivše supruge su se probudili i pozvali Vericu, koja je izašla iz sobe, prije nego što je „pakleni stroj“ aktiviran. 

U eksploziji do koje je došlo oko 23 sata ozlijeđen je jedan susjed. 

Na ročištu održanom u petak predsjednica vijeća, Sandra Hančić je saslušala, Tomislavovog oca Vinka (65) i 15-godišnjeg sina. Malodobni sin je kazao kako je kritične noći otac došao oko 21 sat totalno pijan i otišao je u svoju sobu spavati. Negdje iza pola noći, kazao je dječak po oca su došli policajci. 

Optuženikov otac, Vinko, govorio je o tome kako su se njegov sin i bivša supruga sporazumno rastali, te da su nastavili živjeti odvojeno. Navodno, se Verica željela pomiriti ali je Tomislav, tvrdi otac otklonio tu mogućnost. 

Kritične noći zvali su ga iz policije, jer nitko nije otvarao vrata kuće u kojoj živi Tomislav. Tek kad je otac došao onda su policajci pušteni u kuću, i nakon pretrage odveli Tomislava koji se od 24. travnja 2010. godine nalazi u pritvoru. 

Sud je prihvatio prijedlog obrane da se sasluša vlasnik cafe bara „Dom“ u Suhopolju gdje je okrivljeni to veće pio. Isto tako je prihvaćan i prijedlog da se ponovi toksikološko vještačenje, jer obrana smatra da okrivljeni s 2,22 promila alkohola nije mogao neometano podmetnuti požar i eksplozivnu napravu te kako tvrdi Odvjetništvo neopaženo napustiti kuću ženinih roditelja u Koriji. 

Slijedeća rasprava zakazana je za sredinu idućeg mjeseca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH