Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Treću noć nastavljena potraga pod ruševinama vijadukta

Noću s četvrtka na petak uz svjetlo snažnih projektora, spasioci su bez predaha nastavili pretraživati divovske blokove i betonsku armaturu uz pomoć pasa i građevinskih strojeva

The collapsed Morandi Bridge is seen in the Italian port city of Genoa in this picture released by Italian firefighters
Foto: HANDOUT
7 komentara

Treću noć nakon katastrofalne nesreće u Genovi na sjeveru Italije spasioci su u petak nastavili pretraživati pod ruševinama vijadukta i još se između deset i dvadeset osoba smatra nestalima, a dan žalosti i komemoracija za žrtve održat će se u subotu.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

[video: 1200938 / ]

Italija je još u šoku nakon katastrofe, a istodobno se produbljuje sukob između između talijanske vlade i koncesionara Autostrade per l'Italia koju dužnosnici optužuju za nepravilno održavanje cestovnog objekta koji se urušio u utorak prije podne. 

Firefighters and rescue workers stand at the site of a collapsed Morandi Bridge in the port city of Genoa BORBA S VREMENOM Genova: Pod ruševinama vijadukta je još 10 do 20 ljudi

Prema službenim podacima broj žrtava u urušavanju vijadukta Morandi u četvrtak je iznosio 38 uz 15 ozlijeđenih od kojih je pet u teškom stanju.

Izgledi da se pronađu preživjeli smanjuju se iz sata u sat, ali spasioci se ne predaju. 

"Pokušavamo izrezati velike blokove betona koji su se srušili s vijadukta, zatim ih uklanjamo dizalicama i tada nastupaju psi tragači, a za njima ide naše osoblje ako ima pozitivnih signala", objasnio je Emanuele Gissi, voditelj vatrogasaca.

TALIJANI TRAŽE ODGOVORE Jesu li za kolaps u Genovi krivi mafija, arhitekt ili netko treći?

Državni odvjetnik za Genovu Francesco Cozzi izjavio je novinarima da "bi moglo biti još između deset ili dvadeset osoba nestalih".

Noću s četvrtka na petak uz svjetlo snažnih projektora, spasioci su bez predaha nastavili pretraživati divovske blokove i betonsku armaturu uz pomoć pasa i građevinskih strojeva.

"Naravno, nećemo stati, radimo cijelu noć", izjavila je za televiziju Sky TG24 glasnogovornica vatrogasaca Marcella Battaglia i objasnila da se ekipe smjenjuju.

U Italiji će dan nacionalne žalosti biti u subotu, a svečani ispraćaj u 11,30 na Fiera de Genova, đenoveškom sajmu, u nazočnosti najviših talijanskih dužnosnika.

The collapsed Morandi Bridge is seen in the Italian port city of Genoa SIMBOL TRAGEDIJE Vozač kamiona: Još se sav tresem, ponovno sam se rodio

U međuvremenu nastavlja se sukob između Autostrade per l'Italia i vlade koja je odmah nakon nesreće najavila da će uskratiti koncesiju toj tvrtki koja se s druge strane ne predaje, tvrdi da je sve obavljale korektno i to kani otkazati. 

Talijanska populistička vlada obrušila se u traženju krivca i na Europsku uniju i njezinu politiku štednje koja, kako tvrdi Rim, sprječava investicije.  Na te optužbe reagirala je Europska komisija podsjetivši da je pozivala Italiju pozivala da ulaže u svoju infrastrukturu i da države članice "samostalno odlučuju" o svojim prioritetima. 

GROM JE SRUŠIO MOST? 'Čula se stravična eksplozija, a onda se sve naglo počelo rušiti'

Ministarstvo infrastrukture objavilo je osnutak povjerenstva zaduženog izraditi izvješće u "roku od 30 dana" o uzroku drame.

Nogometno prvenstvo trebalo se nastaviti za vikend no utakmice predviđene u nedjelju za momčad Sampdoria i Genova odgođene su.

Na drugim sportskim susretima igrači će održati minutu šutnje i nositi crnu vrpcu u znak žalosti.  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message