Obavijesti

News

Komentari 28

Tri, četiri, sad: Mališani se natjecali u brzom puzanju

Tri, četiri, sad: Mališani se natjecali u brzom puzanju
8

Izlučne utrke za ulazak u finale nasmijale su publiku do suza. Suza nije nedostajalo ni kod natjecatelja koji su podlegli atmosferi, blicanju aparata i velikim očekivanjima

VIDEO

Splitski City Center One u nedjelju je odjekivao smijehom, pljeskom i bodrenjem mališana koji su se ogledali u brzini puzanja na osam metar dugoj stazi. Mali puzavci bili su podijeljeni u kategorije od 7-12 mjeseci, te od 12-18 mjeseci starosne dobi. Izlučne utrke za ulazak u finale nasmijale su publiku do suza. Suza nije nedostajalo ni kod natjecatelja koji su podlegli atmosferi, blicanju aparata i velikim očekivanjima. 

Mada su prethodnog dana prošli kvalifikacije, dobar dio mališana se izgubio na stazi i nije znao da li da krene prema ocu na startu ili majci na cilju. Roditelji, djedovi i bake dozivali su ih sa ciljne linije i mamili svakojakim predmetima. Našlo se tu omiljenih igračaka, lopti i balona, bočica sa sokom, ključeva od auta, pa čak i od kuće donesen prijenosni telefon. Neki bi krenuli oštro iz niskog starta, pa nakon sprinta sjeli da odmore i razmisle što dalje u životu. Eventualno osovljavanje na noge automatski je nosilo diskvalifikaciju. Bilo je raznih stilova puzanja, a sve je oduševila curica koju je stazu brzinski prepuzala vojničkim stilom. 

Finale je, pobijedivši za dužinu noktića, uhvatilo četvero mališana. Pobjednički pehar na kraju je čvrsto stisnuo Nikola Blažević, koji je skoro propustio finale, no ipak je suvereno pobijedio u dvije utrke u razmaku od pet minuta. Nikola se puzanjem bavi mjesec i pol dana, a samo mu je deset dana nedostajalo da se može natjecati u seniorskoj konkurenciji. U njoj je bilo manje kandidata nego u juniorskoj, pa su izlučne utrke brzo dale troje finalista. 

Marina Vuko bez većih je poteškoća iza sebe ostavila dvojicu dječaka i prva na cilju "uletjela" u majčin zagrljaj. Sprinterica stara 13,5 mjeseci propuzala je nedugo prije napunjene godine života. Roditelji malih takmičara kažu da ih nisu posebno trenirali za utrke, već su djeca svakodnevno samostalno odrađivala kondicijske treninge. Osim pokala i medalja, mališani su otišli kući i s vrijednim nagradama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.