Obavijesti

News

Komentari 29

Požari lokalizirani: 'Gasitelji su još na terenu, a kanader u bazi'

Prvi požar buknuo je u 14 sati između Dubrave i Industrijske zone Podi, gorjelo je nisko raslinje, a gasila su ga 23 vatrogasca Javne vatrogasne potrojbe Šibenik

VIDEO

Lokalizirana su tri požara koja su u srijedu između 14 i 16 sati buknula na šibenskom području, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Darka Dukića.

"Sva tri požara su lokalizirana, kanader se povukao u bazu oko 17 sati, a gasitelji su još na terenu i radi se na dogašavanju", rekao je Dukić.

Prvi požar buknuo je u 14 sati između Dubrave i Industrijske zone Podi, gorjelo je nisko raslinje, a gasila su ga 23 vatrogasca Javne vatrogasne potrojbe Šibenik i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Šibenika, Brodarice, Grebaštice i Zablaća, s 8 vozila i uz pomoć kanadera iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

U 15,17 sati županijski centar 112 dobio je dojavu o požaru na benkovačkoj cesti prema Vodicama kod Velike Grabovice, a gasili su ga vatrogasci iz DVD-ova Vodice, Zaton i Tisno, uz pomoć kanadera, koji je zatim preusmjeren na požar u blizini Šibenskog mosta, koji je planuo oko 15,45 sati, izvijestili su iz MORH-a.

U gašenju pomagao i kanader 

Protupožarni avion Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjeluje danas u akciji gašenja  tri požara u Šibensko-kninskoj županiji.

Tako je na gašenja požara koji je obuhvatio nisko raslinje na području Dubrave i industrijske zone Podi u Šibeniku oko 15.00 sati upućen jedan Canadair CL-415, koji je ubrzo preusmjeren na novu lokaciju gašenja požara u šire područje Vodica (Velika Grabovica), nakon čega je upućen na gašenje trećeg požarišta koji je izbio kod Šibenskog mosta.

Kako piše portal šibenik.in, čitatelji javljaju da je požar došao blizu kućama, a iz Županijskog centra 112 doznaju kako gašenje usporava jaka bura. Na terenu su vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Šibenik te dobrovoljci iz DVD-ova Šibenik, Brodarica, Grebaštica i Zablaće, doznaje portal. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela