News

Komentari 4

Tri srednje škole u Zagrebu su u potpunosti online, 6454 đaka u samoizolaciji, 517 ih je pozitivno

Tri srednje škole u Zagrebu su u potpunosti online, 6454 đaka u samoizolaciji, 517 ih je pozitivno

Diljem Hrvatske trenutno su 22 škole privremeno prešle na online nastavu. Kako ističu u Ministarstvu, zaraženih učenika je manje od jedan posto, pa će se redovna nastava pokušati zadržati čim dulje

Redovnu nastavu po Modelu A, prema podacima od ponedjeljka, provodi 1120 škola u Hrvatskoj (82,41%), a potpuno su zatvorene njih 22 (1,62%), javlja Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Pogledajte video: Škola u doba korone

Pod zdravstvenim nadzorom je 150 prosvjetnih djelatnika (124 ih je u samoizolaciji; 26 je pozitivno) 6454 učenika je u samoizolaciji, 517 je pozitivno, podaci su HZJZ. U Hrvatskoj zasad neće biti uvođenja Modela C za sve škole. Ipak, na online nastavu od dva tjedna prošli se tjedan odlučio MIOC, a ovaj tjedan su na Model C prešle još dvije srednje škole: Gimnazija Lucijana Vranjanina i Poštanska i telekomunikacijska škola, te viši razredi u OŠ Matije Gupca i OŠ Augusta Harambašića.

Županijski stožer u Primorsko-goranskoj županiji predložit će Nacionalnom stožeru Model C za učenike viših razreda i srednje škole ako bude više od 50 novozaraženih dnevno. U tamošnjim školama trenutno su dva razreda u samoizolaciji, jedan u osnovnoj, jedan u srednjoj školi, izvijestio je župan Zlatko Komadina. Na pitanje jesu li ovakve mjere pretjerane, odgovorio je:

- Epidemiolozi nisu za online nastavu, odnosno baš u uvjetima ako se dogodi velika progresija prijenosa virusa u školama tada bi se to razmotrilo. Ne znači da ćemo mi za tri dana prijeći na online nastavu.

Na online nastavu prelazi i cijelo pulsko sveučilište, a koronavirus se probio i u dvije osnovne škole. Ravnateljica OŠ Stoja je u samoizolaciji, javlja Glas Istre

U osnovnoj školi Monte Zaro u samoizolaciji je 13 učenika, 8 nastavnika, jedan stručni suradnik i dvije pomoćnice u nastavi, pa je nastava za više razreda u sljedeća dva tjedna organizirana online.

Na nastavu na daljinu prešle su i Franjevačka klasična gimnazija u Sinju te Osnovna škola Milana Begovića u Vrlici, kao i jedan razred u OŠ Trilj.

Zasad nema najave da će se online nastava pokrenuti na razini cijele države, a učitelji razredne nastave ističu kako je posebno za mlađe učenike važno da su što dulje na redovnoj nastavi.