News

Komentari 24

Trodnevni posjet BiH skraćen: Predsjednica dolazi dan ranije

Trodnevni posjet BiH skraćen: Predsjednica dolazi dan ranije

Obilazak Tuzle, Dervente i Orašja je otkazan iz isključivo organizacijske prirode, a predsjednica će ih posjetiti u ožujku kad njezin ured bude privremeno premješten u Brodsko-posavsku županiju

Zbog vremenskih uvjeta otkazan je i planinarski obilazak franjevačkog samostana na Gučoj Gori kod Travnika, pa će umjesto toga predsjednica posjetiti Novu Bilu, Vitez, Žepče i Usoru. U Hrvatsku će se vratiti u četvrtak, umjesto u petak kako je bilo prvotno planirano. 

Predsjedničin posjet privukao je pažnju bosanskohercegovačkih medija koji su uglavnom pozitivno izvještavali. Najtiražniji list "Dnevni Avaz" je kao najvažniju poruku Grabar-Kitarović prenio poruku da "Hrvati neće biti nacionalna manjina u BiH". Drugi mediji su također izvijestili su o potrebama za dijalog te prijateljstvu između dvije države, javlja N1

 - Inzistirao sam da se pojača komunikacija i da se ide naprijed. Pri tome sam se pozvao na standarde, institucije i zakone koji su doneseni od međunarodnih organizacija u kojima smo članice i mi i Hrvatska, odnosno kanimo biti članica.

To su Ujedinjeni narodi i Europska unija. Jedna od tih institucija je i Haški sud i moramo poštovati njegove odluke i pokazati pijetet (prema žrtvama) - izjavio je bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović o rješavanju otvorenih pitanja s predsjednicom Grabar-Kitarović. 

Najčitaniji članci