News

Komentari 131

Pucali joj po kući, a sud ih je pustio: ‘Nisam nikome dužna’

Pucali joj po kući, a sud ih je pustio: ‘Nisam nikome dužna’

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici ispitalo je troje koji su iznuđivali, prijetili i napali 38-godišnju ženu zbog nepostojećeg duga. Sudac istrage ih je pustio na slobodu...

Dva muškarca (33 i 36 godina) osumnjičena za pokušaj iznude 56.000 kuna od žene (38) iz Patkovca branit će se sa slobode.

Kako bi je uplašili, više puta su joj prijetili, a potom su sa ženom (39) 17. listopada 2019. postavili upaljeni lampaš pred njezinom kućom. Pet dana kasnije u poštanskom sandučiću ostavili su osmrtnicu na njezino ime. Početkom studenog iz auta 39-godišnjakinje pucali su u žrtvinu kuću. Jedan je hitac probio prozor na spavaćoj sobi, u kojoj je bila žrtva iznude., a dva metka probila su staklo na sobi u kojoj je spavala njezina kći. No ništa od toga nije “smekšalo” žrtvu, koja je prijetnje prijavila policiji. I dok dio upućenih kaže kako joj prijete jer, navodno, nije do kraja platila radove na kući, žrtva iznude nam je kazala kako za sve ima račune te kako nikome nije ništa dužna.

Inače, nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv 37-godišnjaka i 34-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i 40-godišnjakinju te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru nije usvojio taj prijedlog već je izrekao mjere opreza redovitog javljanja u PU Bjelovarsko-bilogorsku dva puta u tjednu, zabranu približavanja 38-godišnjakinji, ali i 40-godišnjakinji, na udaljenost ne manju od sto metara te zabranu uspostavljanja kontakata i održavanja veze s obje žene. Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici nastavlja s provođenjem dokaznih radnji u ovom predmetu.

Najčitaniji članci