Obavijesti

News

Komentari 24

Trudnica u Petrovoj pogreškom dobila injekciju za pobačaj: 'U bolnicu je poslana inspekcija'

Trudnica u Petrovoj pogreškom dobila injekciju za pobačaj: 'U bolnicu je poslana inspekcija'
3

Trudnica je završila na hitnom pregledu u Petrovoj bolnici zbog krvarenja u trudnoći. Specijalizantica koja ju je pregledala ustvrdila je kako se na ultrazvuku ne vidi fetus i zaključila da je trudnoća završena...

VIDEO

Nakon što je emisija Provjereno prenijela potresnu priču o Maji Glazer Turčić kojoj je specijalizantica zagrebačke Petrove bolnice, nakon pogrešne procjene da je došlo do prekida trudnoće, na početku trećeg mjeseca dala lijek koji inače služi za stezanje maternice, Ministarstvo zdravstva u bolnicu šalje inspekciju, doznaje Dnevnik.hr. Odgovore o tome što se dogodilo Maja i suprug pokušavaju dobiti već posljednjih šest mjeseci. 

Klinika o slučaju iz Provjerenog: ‘Specijalizantica je pogriješila, no to nije uzrok gubitka djeteta'
Klinika o slučaju iz Provjerenog: ‘Specijalizantica je pogriješila, no to nije uzrok gubitka djeteta'

- Cijeli smo slučaj istražili i sva očitovanja liječnika koji su tada bili u klinici proslijedili smo nadležnima. Pacijentica je došla u kliniku zbog obilnog krvarenja što je ukazivalo na početak spontanog pobačaja. Specijalizantica, na žalost, na ultrazvuku nije vidjela da je plod još uvijek u maternici niti prepoznala da se radi o početku spontanog pobačaja. Krvarenje se smirilo, dala je injekciju uterotonika i pacijentica je otišla kući. U tom trenutku liječnica nije konzultirala starije kolege što je također greška. Naime, trebala je pričekati s konačnom odlukom dok kolege završe hitnu operaciju jer sama nije smjela potpisati nalaz. No, činjenica je da uterotonik nije uzrok gubitka djeteta - objasnio je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb, prof.dr. Slavko Orešković, piše Jutarnji List.

Podsjetimo, trudnica je završila na hitnom pregledu u Petrovoj bolnici zbog krvarenja u trudnoći. Specijalizantica koja ju je pregledala ustvrdila je kako se na ultrazvuku ne vidi fetus, zaključila da je trudnoća završena i dala joj injekciju kojom se potiče vraćanje maternice u prvobitan položaj. Učinila je to bez konzultacije i supotpisa glavne liječnice. Dva tjedna kasnije, na pregledu kod njezine redovne liječnice, za Maju Glazer Turčić uslijedio je šok.

Specijalizantica u Petrovoj krivo očitala ultrazvuk, trudnici je dala lijek za spontani pobačaj!
Specijalizantica u Petrovoj krivo očitala ultrazvuk, trudnici je dala lijek za spontani pobačaj!

- Ginekologica je problijedjela, okrenula mi je ekran, a ono moja beba u maternici, živa. Pustila je otkucaje srca, znači srčeko radi - priča Maja. No, već sutradan je osjetila snažne bolove koji su označili početak kraja trudnoće.

- U tom trenu se dogodilo to da smo ovaj put stvarno izgubili dijete - prisjeća se njezin suprug, Tomislav Turčić.

Odlučili su svoju potresnu priču ispričati javno jer ne žele da se njihov slučaj ponovi.

- Mi ne bi htjeli da se nikome dogodi to što se nama dogodilo. Biti trudan i dva puta u dva tjedna imati spontani pobačaj, zapravo prvo imati spontani, pa vidjeti da ti je dijete živo i onda opet nakon toga izgubiti dijete - poručili su.

Kako je moguće da je do ovako nečega uopće došlo? Maja i Tomislav tvrde, svi liječnici koji su došli u posjed nalaza su se čudili.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe