Obavijesti

News

Komentari 94

Trudnica umrla: Izvadili su joj jajnik umjesto slijepog crijeva

Trudnica umrla: Izvadili su joj jajnik umjesto slijepog crijeva
2

London: Liječnici su ispravno uočili upalu slijepog crijeva, ali su na operacijskom stolu uklonili krivi organ. Nesretnu ženu poslali su kući, a ona je i dalje trpjela bol

VIDEO

Trudnica Maria De Jesus (32) umrla je nakon što su joj tijekom operacije izvadili jajnik umjesto slijepog crijeva. Kada je primljena u bolnicu s teškim bolovima u trbuhu bila je pet mjeseci trudna. Liječnici su ispravno dijagnosticirali upalu slijepog crijeva, ali su na operacijskom stolu uklonili krivi organ.

Nakon operacije ženu su otpustili iz bolnice u koju se vratila nakon oko dva tjedna. I dalje je trpjela jake bolove.  

Liječnici su shvatili pogrešku kada je žena imala spontani pobačaj. Tada je već bolovala od sepse, teške infekcije koju je uzrokovala neliječenje upale slijepog crijeva koje nisu uklonili kad su trebali. Iako su kirurzi na kraju uklonili slijepo crijevo, preminula je. Otkazali su joj organi. 

Tijekom liječenja napravljene velike greške

Njezin suprug Adelino rekao je da su tijekom liječenja njegove supruge napravljene velike greške, zbog čega će tužiti bolnicu u istočnom Londonu. 

- To je zanemarivanje, protuzakonito ubijanje. Da je moja supruga dobila tretman od strane potpuno kvalificiranog osoblja i da su ljudi ranije informirani o pogrešci bila bi živa - rekao je.

Operirali je pripravnici bez nadzora

U tijeku je suđenje na kojem je, između ostalog, otkriveno da su operaciju 23. listopada 2011. godine obavili pripravnici bez nadzora. Testovi napravljeni osam dana kasnije pokazali su grešku, ali liječnici nisu odmah pročitali izvješće pa su grešku shvatili tek 9. studenog. Dva dana kasnije žena je preminula, piše Daily Mail.

Zbog slučaja pod istragom je završilo osam članova bolničkog osoblja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature