News

Komentari 15

Trump i Clinton dobili Arizonu, Cruz i Sanders se ne predaju

Trump i Clinton dobili Arizonu, Cruz i Sanders se ne predaju

Trump je u Arizoni uputio oštru protuimigracijsku poruku i oborio se na islamističke militante što mu je pomoglo da porazi Cruza, teksaškog senatora, i guvernera Ohija Johna Kasicha

Vodeći kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju Donald Trump pobijedio je u utorak na predizborima u Arizoni, ali se njegov protivnik Ted Cruz nije predao i osvojio je Utah, što je dalo nadu onim republikancima koji strahuju da bi Trump uništio stranku na predsjedničkim izborima.

Na demokratskim predizborima, Hillary Clinton je potukla svog političkog protivnika Berniea Sandersa u Arizoni, no on je pobijedio u Utahu i Idahou, te pokazao da i dalje ima šanse dobiti demokratsku predsjedničku nominaciju unatoč premoćnom vodstvu Clinton.

Utrke za predsjedničku nominaciju u Arizoni i Utahu, te demokratske predizbore u Idahou, zasjenili su teroristički napadi u Bruxellesu u kojima je ubijeno najmanje 30 ljudi, a koji su izazvali zabrinutost za sigurnost među američkim biračima.

Trump je u Arizoni uputio oštru protuimigracijsku poruku i oborio se na islamističke militante što mu je pomoglo da porazi Cruza, teksaškog senatora, i guvernera Ohija Johna Kasicha.

"Puno veća pobjeda od očekivane u Arizoni. Hvala vam, neću to nikada zaboraviti!", napisao je Trump na Twitteru.

Cruz je pak pobijedio na predizborima u Utahu, ulivši nadu onim republikancima koji strahuju da bi Trumpov prijedlog za deportaciju 11 milijuna ilegalnih imigranata i za izgradnju zida na američkoj granici s Meksikom mogao omogućiti demokratima pobjedu na izborima 8. studenoga.

Najčitaniji članci