Obavijesti

News

Komentari 11

Trump optužio medije da su nepošteni jer prešućuju napade

Trump optužio medije da su nepošteni jer prešućuju napade
1

Donald Trump optužio je u ponedjeljak, ne potkrijepivši to nijednim konkretnim slučajem, "nepoštene" medije da prešućuju neke napade "radikalnih islamističkih terorista"

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump optužio je u ponedjeljak, ne potkrijepivši to nijednim konkretnim slučajem, "nepoštene" medije da prešućuju neke napade "radikalnih islamističkih terorista".

"Skupina Islamska država angažirana je u kampanji genocida, čineći zločine po cijelom svijetu", kazao je Trump iz baze MacDill u Tampi, na Floridi, strateškog vojnog centra za borbu protiv džihadističke skupine.

Ustvrdivši kako su "radikalni islamistički teroristi" odlučni napasti SAD kao što su to već učinili 11. rujna te u Bostonu, Orlandu ili San Bernardinu, naglasio je da se o tome radi i u Europi.

"Vidjeli ste što se dogodilo u Parizu i Nici. To se događa u čitavoj Europi. Došli smo do točke u kojoj mediji više i ne izvješćuju o napadima", kazao je on ne navodeći primjere.

"U brojnim slučajevima vrlo nepošten tisak ne želi o tome izvještavati", dodao je republikanski predsjednik uobičajeno otvoreno napadajući medije.

"Imaju svoje razloge i to dobro znate", zaključio je tu temu ne dajući ni najmanje objašnjenje.

Upitan kasnije o toj iznenađujućoj Trumpovoj tvrdnji, Sean Spicer, glasnogovornik Bijele kuće, obećao je "podastrijeti listu nešto kasnije", ustvrdivši kako postoje "brojni primjeri" u kojima nije bilo "izvještavanja koje bi bilo nužno".

Žalbeni sud saslušat će argumente oko Trumpove zabrane

Američko ministarstvo pravosuđa suočit će se u utorak na saveznom sudu u San Franciscu s protivnicima privremene zabrane ulaska u SAD državljana sedam muslimanskih zemalja, najkontroverznije odluke predsjednika Donalda Trumpa otkako je prošloga mjeseca preuzeo dužnost.

Sudac James Robart iz Seattlea u petak je suspendirao Trumpovu zabranu, otvorivši mogućnost ljudima iz tih zemalja da ponovno ulaze u zemlju.

Žalbeni sud u San Franciscu saslušat će od odvjetnika ministarstva pravosuđa argumente za ponovno uvođenje zabrane i zastupnika saveznih država Minnesote i Washingtona protiv te mjere. Ročište je zakazano za ponoć po sredneeuropskom vremenu.

Trump je na Twitteru u ponedjeljak navečer poručio da je "prijetnja radikalnog islamizma stvarna. Pogledajte samo što se događa u Europi i na Bliskom istoku. Sudovi moraju brzo djelovati!".

Presudu suca Robarta nazvao je "smiješnom" i obećao kako će vratiti svoju raniju odluku.

Ministarstvo pravosuđa je u podnesku sudu navelo sa Robartova odluka nanosi trenutačnu štetu američkoj javnosti i onemogućava provedbu izvršne uredbe te dovodi u pitanje nacionalno-sigurnosne procjene predsjednika o riziku koi predstavlja ulazak u zemlju određenih grupa i najboljem načinu za umanjivanje toga rizika.

Protivnici tvrde da su 90-dnevna zabrana koja pogađa državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena i zabrana ulaska svih izbjeglica na 120 dana ilegalne. Država Washington tvrdi da su zabrane nanijele golemu štetu, jer se neki studenti iz tih država nisu mogli vratiti na sveučilišta.

Trumpova zabrana prošlog je tjedna dovela do masovnih prosvjeda i zbrke u američkim zračnim lukama, a nakon što je stupila na snagu 27. siječnja opozvano je oko 60 tisuća viza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...