Obavijesti

News

Komentari 20

Trump završio na ispitivanju jer je varao na porezu: ’Ovo je lov na vještice. Najveći u povijesti’

Trump završio na ispitivanju jer je varao na porezu: ’Ovo je lov na vještice. Najveći u povijesti’

Trumpovo svjedočenje uslijedilo je odmah nakon što su agenti FBI-ja došli na njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi. Državni tužitelj: Trumpova tvrtka koristila je lažne informacije o vrijednosti imovine

Večeras u New Yorku. A rasistički glavni tužitelj sutra nastavlja najveći lov na vještice u povijesti SAD-a! Moja tvrtka i ja napadnuti smo sa svih strana. Banana republika!

POGLEDAJTE VIDEO: Trumpovi pristaše bijesni nakon upada FBI-a u njegov dom

Pokretanje videa ...

Izjavio je to bivši američki predsjednik Donald Trump, kojeg su ispitali pod zakletvom u vezi s istragom njujorškog državnog tužitelja o njegovim poslovnim pothvatima. Naime, istražuju nepravilnosti o netočno navedenim vrijednostima Trumpove imovine, kao što su golf tereni i neboderi, te time, prema tvrdnjama tužitelja, obmanuo državu i zatajio porez.

Trumpovo svjedočenje uslijedilo je odmah nakon što su agenti FBI-ja došli na njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Beachu na Floridi zbog sumnje da je Trump, izlazeći iz Bijele kuće, ponio sa sobom dokumente s povjerljivim podacima o nacionalnoj sigurnosti, a CNN piše da je i tijekom predsjedanja povjerljive dokumente i informacije uništavao bacajući ih u zahod.

Pusti vodu, Donalde: CNN tvrdi da se Trump ovako rješavao povjerljivih dokumenata
Pusti vodu, Donalde: CNN tvrdi da se Trump ovako rješavao povjerljivih dokumenata

Ova istraga uslijedila je nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u veljači obavijestila Kongres kako je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale. “Ovo su mračna vremena za našu naciju. Ovakvo nešto nikad se nije dogodilo predsjedniku SAD-a”, izjavio je Trump, a njegovi pristaše tvrde da je upad uslijedio nakon što se najavljivalo da bi Trump trebao objaviti kandidaturu za čelnika SAD-a 2024.

- Trumpova tvrtka koristila je lažne procjene vrijednosti imovine da bi dobila niz ekonomskih koristi, uključujući zajmove, osiguranje i porezne olakšice. Prikupili smo dokaze koji su dovoljni za podizanje tužbe - objavili su iz ureda državnog tužitelja.