Obavijesti

News

Komentari 2

Trumpovih top 10: Izmišljao nove riječi, zurio u sunce i pokušao kupiti Greenland

Trumpovih top 10: Izmišljao nove riječi, zurio u sunce i pokušao kupiti Greenland

Da je tijekom svojeg mandata donosio neobjašnjive odluke svjedoči i njegova izjava kojom je Trump Amerikancima pokušao sugerirati da se od korona virusa mogu zaštititi konzumiranjem dezinficijensa

VIDEO

Trumpov se predsjednički mandat bliži kraju, a ovaj će kontroverzni predsjednik zasigurno ostati zapamćen po kaosu i ekstremnim odlukama koje je donio za vrijeme četverogodišnjeg vladanja, prenosi The Guardian.

Da je tijekom svojeg mandata donosio svakakve neobjašnjive odluke svjedoči i njegova nedavna izjava u vrijeme korona krize, putem koje je Trump Amerikancima pokušao sugerirati da se od korona virusa mogu zaštititi konzumiranjem dezinficijensa.

Gdje će biti Trump dok traje inauguracija Joea Bidena?
Gdje će biti Trump dok traje inauguracija Joea Bidena?

Osim ove apsurdne pretpostavke koju je pokušao nametnuti Amerikancima, Trumpov mandat ostat će zapamćen po mnogim izjavama i trenucima na koje su građani mogli reagirati samo smijehom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Pomrčina Sunca bez zaštite

U kolovozu 2017. godine Amerikanci diljem zemlje zaustavili su se na cestama kako bi vidjeli rijetku pomrčinu Sunca. U vrijeme tog događaja, brojni su se oftamolozi okrenuli medijima s apelom da izdaju hitno upozorenje: 'Nemojte gledati u pomrčinu Sunca bez zaštite za oči'. No, ta upozorenja nisu zaustavila prvog čovjeka Amerike, Donalda Trumpa, koji je 'zurio' u pomrčinu bez ikakave zaštite.

2. Nove riječi

Trump era obilježena je uvođenjem niza novih riječi i izraza, kao što su 'fake news' (lažne vijesti), 'bigly' (ružno) i slično. No, vjerojatno najbesmislenija riječ od svih je 'covfefe' - izmišljena riječ s kojom se Trump na svom Twitteru žalio na vijesti i pritisak medija. Predsjednik je brzo izbrisao tweet, no riječ se ubrzo postala viralni hit.

Gdje će Trump nakon Bijele kuće
Gdje će Trump nakon Bijele kuće

3. Košnja travnjaka

Sve je započelo pismom koje je 10-godišnjak Frank Giaccio iz Virginije poslao Bijeloj kući. Frank je u pismu objasnio kako je pokrenuo svoj vlastiti biznis s kosilicama te da sad želi da Bijela kuća postane jedna od njegovih klijenata. Gaccio je u rujnu 2017. ostvario svoju želju i došao u Bijelu kuću. Kada je dječak pokosio travnjak Bijele kuće, predsjednik je izašao i htio pohvaliti njegov poduzetnički duh, no zbog glasnog zvuka kosilice izgledalo kao da predsjednik viče na dječaka. Nije dugo trebalo da se fotografija na kojoj Trump 'viče' na dječaka proširi društvenim mrežama i postane 'meme'. 

4. Svijetleća kugla

Trumpov izlet u Saudijsku Arabiju svijetu je dao jednu od najupečatljivijih fotografija u trajanju njegova predsjedništva. Riječ je fotografiji na kojoj se nalaze trojica svjetskih vođa - Trump, kralj Salaman i egipatski predsjednik Abdel Fatah el.Sisi - koji stoje u krugu i drže ruke osvijetljenoj kugli. 

5. Otkaz Saramuccija 

Trump je samo 11 dana nakon početka njegova mandata u 2017. godini, otpustio direktora komunikacija Anthonyja Saramuccija. Nakon što je otpušten, Saramucci je postao jedan od najžešćih kritičara novoizabranog predsjednika.

6. Trumpov gaf

Tijekom 2018. Bijelu kuću posjetio je Scott Sauritch, predsjednik sindikata radnika u Pennsylvaniji koji se u ime svih radnika zahvalio na uvođenju carine na uvoz čelika. Sauritch je u svom govoru istaknuo da je njegov otac izgubio posao zbog uvoza čelika, a predsjednik je tada pokušao ohrabriti radnika i rekao mu: 'Tvoj je otac sigurno ponosan na tebe iako ga više nema'. Na to je Sauritch odgovorio: 'On je još uvijek živ'. Trump se pokušao izvući i poručio Sauritchu: 'Pa onda je još više ponosan na tebe'.

POGLEDAJTE VIDEO: Trump gaf u posjeti radnika čeličane

Odlazi klaun Trump: Zbog njega sad demokraciju moraju braniti bodljikavom žicom i vojskom
Odlazi klaun Trump: Zbog njega sad demokraciju moraju braniti bodljikavom žicom i vojskom

7. Djed Božićnjak

Kada je djevojčica Collman Lloyd nazvala Bijelu kuću da provjeri gdje se nalazi Djed Božićnjak, vjerojatno nije očekivala da će razgovarati s predsjednikom. Trump je u razgovoru 7-godišnju djevojčicu upitao vjeruje li još uvijek u Djeda Božićnjaka i rekao joj da je sada u dobi kada djeca osvijeste da Djedica ne postoji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Trump pita 7-godišnju djevojčicu vjeruje li još uvijek u Djeda Božićnjaka

8. Greenland

Trump je prošle godine potvrdio da je razmišljao o kupnji Greenlanda te da je već imao spremnu potencijalnu cijenu. Međutim, to je ubrzo osporeno jer se pokazalo da ovaj otok koji je u vlasništvu Danske, nije na prodaju. 

9. Iskvarcan ten 

Kada se u veljači Trump vraćao u Bijelu kuću, fotografi su uhvatili predsjednikovo iskvarcano lice. Fotografija se kasnije proširila na Twitteru, a mnogi su je usporedili s drugim poznatim osobama koje 'pretjeruju' s kvarcanjem. Predsjednik je odmah osudio medije i na svom Twitteru napisao: 'Još malo fake newsa. Očito je da je ovo photoshop. Vjetar je jako puhao u tom trenutku, a moja kosa izgleda savršeno. Baš čudno!'.

10. Konferencija na parkiralištu

Nekoliko sati prije nego što je Joe Biden proglašen pobjednikom predsjedničkih izbora, Trump je tweetao da će održati konferenciju za tisak održati u hotelu Four Seasonsu u Philadelphiji. Nakon toga, poslao je još jedan tweet, pojašnjavajući da će se ta konferencija za novinare održati na parkiralištu u blizini sex shopa i krematorija. 

Trump se oprostio od Bijele kuće i osudio napad na Kapitol: 'Moj pokret će se i dalje nastaviti!'
Trump se oprostio od Bijele kuće i osudio napad na Kapitol: 'Moj pokret će se i dalje nastaviti!'

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji