Obavijesti

News

Komentari 24

Trupla u škrinjama: Tomislav majku nije uspio ugurati unutra

Trupla u škrinjama: Tomislav majku nije uspio ugurati unutra
1

U obiteljskoj kući u Palovcu pronašli su žensko tijelo zamotano u celofan i spremljeno u zamrzivač. Sumnja se da ju je ubila njezina sestra. Horor scene podsjetile su na neke slične slučajeve...

VIDEO

Sve o stravičnom slučaju čitajte u velikom SPECIJALU

Kao scena iz horor filmova, slučaj iz Međimurja zgrozio je hrvatsku javnost. U obiteljskoj kući u Palovcu pronašli su tijelo zamotano u celofan i spremljeno u zamrzivač. Truplo su otkrili nakon što je navodno nestalo struje i počeo se širiti smrad. Najvjerojatnije se radi o Jasmini Dominić (23) koja je nestala prije 19 godina.  No, informaciju oko nestanka struje i smrada treba uzeti s dozom opreza jer je suprug uhićene za emeđimurje rekao kako to nije istina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Identitet pronađene žene, a ni da je tijelo bilo u zamrzivaču 19 godina, za sada nije htio komentirati glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek, ali je potvrdio da je policija u subotu oko podneva dobila dojavu da je u obiteljskoj kući pronađen leš nepoznate žene.

'Sumnjamo da je ubila svoju sestru i sakrila tijelo u škrinju'
'Sumnjamo da je ubila svoju sestru i sakrila tijelo u škrinju'

Sumnja se da ju je ubila sestra S.S. (45), koja je nastavila živjeti i odgajati djecu u kući u kojoj je spremila Jasminino truplo. S.S. bi tijekom dana policija trebala privesti na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu.

Jasmina je nestala u kolovozu 2000. Imala je svega 23 godine te je, prema informacijama koje je imala obitelj, otišla raditi u Francusku. Kako se kasnije nije javljala, pomislili su na najgore, no nestanak su prijavili tek 16. kolovoza 2005.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:05

Ovo ubojstvo i skrivanje tijela u zamrzivač podsjetilo je na neke ranije slične slučajeve.

U Zagorju utrpao mamu u škrinju, ali nije stala cijela...

Tomislav Ciglenečki (35) u srpnju 2017. nožem je 20-ak puta izbo svoju majku (55) i ubio je u zagorskom Pustodolu. Njezino tijelo pokušao je sakriti u zamrzivač, ali nije ga uspio ugurati pa je škrinja ostala djelomično otvorena. 

Tijelo je prvi pronašao žrtvin bratić policajac koji je došao zato što su ga mještani obavijestili da se Tomislav čudno ponaša i nepovezano govori da mu je mama u bolnici zbog srca, piše Varaždinski.hr.

Strava u Donjoj Stubici: Ubio majku i tijelo sakrio u škrinju?
Strava u Donjoj Stubici: Ubio majku i tijelo sakrio u škrinju?

- U šoku smo. Susjeda je bila radišna. Bili smo na “dobar dan”. Nije odlazila u selo, imala je kokoši, purane i dva psa. Slabije je čula pa je glasno razgovarala sa životinjama. Sin se pojavio prije godinu dana, ali ni on nije izlazio. Vidjela sam ga dva puta s leđa pa ga ne bih ni prepoznala. Imao je psihičkih problema – kazala je susjeda.

Donja Stubica: Pronašli tijelo žene, mještani ju posljednji put vidjeli u petak Više na http://bit.ly/2tRNwNY Reporter: Luka Pacek

Posted by 24sata on Sunday, 23 July 2017

Ubio ženu, malo je držao u škrinji pa je bacio u kanal?

Nadalje, sličan slučaj zabilježen je u veljači 2017. godine u Srbiji. Tada su roditelji Marine Mijajlović (36), čije su tijelo pronašli u kanalu u Velikoj Krsni kod Mladenovca kazali kako vjeruju da ju je ubio suprug Miroslav, umirovljeni policajac. 

- Maltretirao ju je, a priča se da je zločin počinio još prije 20 dana i da ju je držao u zamrzivaču, pa je poslije golu bacio u kanal - uvjerena je majka žrtve. Poznato je da je bračni par bio sklon alkoholu.

Horor u Srbiji

- Marina je imala epilepsiju. Miroslav je od nje dosta stariji, ali je njenu pažnju privukao alkoholom i vjenčali su se. Bila je s njim zato što mi nismo bili u mogućnosti kupovati joj lijekove, a on je mogao. Samo što joj je lijekove miješao s alkoholom - tvrdi Marinina majka Mara, piše Kurir.

Kupila rabljenu škrinju i unutra našla susjedino truplo

No, ni u SAD-u nisu imuni na sakrivanje mrtvih tijela u zamrzivačima. Jedna Amerikanka je u lipnju 2016. na vrtnoj rasprodaji kupila rabljeni zamrzivač za 30 dolara i u njemu otkrila - leš svoje susjede. 

Nakon kraće istrage, policajci su otkrili identitet preminule. Radi se o bivšoj susjedi žene koja je kupila zamrzivač, 75-godišnjoj Armi Ann Roush koja je umrla prirodnom smrću. Zamrzivač je prodala njezina kći Marcella Jean Lee (59) pa pobjegla policiji, a predala se prije tjedan dana. 

'Izopačeni dio ličnosti uspijevala je zadržati za sebe'

Pitanje je što ljude natjera na ovakav čin.

- Moglo bi se raditi o podvojenoj ličnosti, a moguće je da je u toj ženi živjelo i nekoliko ličnosti. Ako nitko od ljudi s kojima se družila ili obitelji s kojom je živjela nije primijetio nikakve promjene u njezinu ponašanju otkako je ubila sestru, to znači da je pred njima uspjela zadržati pozitivni dio svoje ličnosti, dok je onaj izopačeni dio uspijevala zadržati za sebe - rekla je psihijatrica Mirjana Nazor koja za morbidni slučaj iz Međimurja saznala iz medija.

Dodala je da mentalno zdravi ljudi, čak i kad učine neko nedjelo, imaju potrebu priznati ga, kako bi ga potom što prije i zaboravili, pa makar i dok su na služenju kazne.

'Ovaj poremećaj je neizlječiv, bit će doživotno na lijekovima'

- U ovom slučaju nema govora o zaboravu. Ona je stavila mrtvu sestru na mjesto kraj kojeg je svaki dan prolazila godinama pa je moguće da je na taj način samu sebe kažnjavala jer nije imala snage prijaviti se policiji. U svakom slučaju, ovakav se poremećaj ne može izliječiti. Ona će morati doživotno biti na lijekovima, a sudski vještaci procijenit će je li sposobna za zatvor ili će završiti u nekoj ustanovi - zaključila je Nazor i dodala kako motivi za ubojstvo mogu biti koristoljublje ili ljubomora.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje