Obavijesti

News

Komentari 7

Tučnjava na utakmici: Istraga protiv 7 navijača u Šibeniku

Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage za svih sedam muškaraca, za trojicu su predložili određivanje istražnog zatvora, a četvorica su puštena da se brane sa slobode

VIDEO

Dvojica od ukupno sedam navijača, 33-godišnjak i 28-godišnjak, protiv kojih je šibensko tužiteljstvo pokrenulo istragu zbog izgreda na utakmici u nedjelju i napada na policajce, zadržani su u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, doznaje se u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Šibensko Općinsko državno odvjetništvo tražilo je da se istražni zatvor odredi i protiv 22-godišnjaka, ali je sudac istrage to odbio i odredio mu kao mjeru opreza zabranu posjećivanja svih sportskih događaja uz obvezu tjednog javljanja u policiju.

Tužiteljstvo je danas priopćilo kako su započeli istragu protiv ukupno sedam muškaraca u dobi od 21 do 33  godine zbog osnovane sumnje da su prošle nedjelje na utakmici Udruge za mali nogomet u dvorani na Baldekinu počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi ili napadu na gledatelje ili druge osobe iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a protiv trojice 33-godišnjaka, 28-godišnjaka i 20-godišnjaka i zbog napada na službenu osobu.

Tužiteljstvo istražuje sumnju da je šibenski navijač prepoznao navijača Hajduka pa su njih sedmorica došli do šanka u hodniku dvorane gdje je taj navijač bio u društvu još jednog mladića, a u blizini su bila i dvojica policajaca koji u tom trenutku nisu bili u službi.

„Osnovano se sumnja da je okrivljeni 22-godišnjak tada verbalno napao pripadnika protivničke navijačke skupine i krenuo prema njemu u namjeri da ga i fizički napadne, na što su reagirala dvojica policijskih službenika govoreći im da su oni policijski službenici i da prestanu s napadom, ali se 22-godišnjak nije obazirao već su mu se pridružili 25-godišnjak i 26-godišnjak pokušavajući prići dvojici mladića ispred kojih je stao jedan od policijskih službenika kako bi ih zaštitio od daljnjeg napada povlačeći ih prema zapadnom izlazu, dok su okrivljenici zamahivali rukama preko njega i pokušavali udariti mladiće“ priopćeno je u četvrtak iz Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku.

Nakon toga, 33-godišnjak, 28-godišnjak i 20-godišnjak prišli su drugom policijskom službeniku koji im se predstavio, ali su ga oni svejedno više puta udarili šakama i nogama po glavi i tijelu, slomili mu nosnu kost i tako mu nanijeli teške ozljede. Potom su se ista trojica pridružili napadu na dvojicu mladića koje je svojim tijelom štitio drugi policajac i koji je, vidjevši u blizini još jednog policajca, doviknuo kolegi da smiri okrivljenike koji su nakon toga konačno prestali biti nasilni.

Nakon ispitivanja šibensko Općinsko državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage za svih sedam muškaraca, za trojicu su predložili određivanje istražnog zatvora, a četvorica su puštena da se brane sa slobode.

Sudac istrage je u odnosu na 33-godišnjaka i 28-godišnjaka prihvatio prijedlog i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odredio im istražni zatvor, dok je 22-godišnjaka pustio da se brani sa slobode uz mjere opreza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.