News

Komentari 227

Tuga i bol: Djevojčice došle na odmor pa ih ubio udar groma

Tuga i bol: Djevojčice došle na odmor pa ih ubio udar groma

Ivanu je djed toga dana odvezao k Anđeli. Vraćale su se s bazena kad ih je zatekla oluja. Pokušale su pobjeći od nevremena i sakriti se pod drvo. Tada je u njih udarila munja

Meni života više nema. Zašto mene nije grom pogodio, nego moje zlato, rekao je kroz suze Zoran Ivanović za portal Srbija Danas.

Njegovu mezimicu Ivanu (15) i vršnjakinju Anđelu Bačević u ponedjeljak je ubio udar munje.

Djevojčice su se vraćale s gradskih bazena u Aleksandrovcima u Srbiji, kad ih je zatekla oluja. Kiša je lijevala, a munje su parale nebo. Djevojčice su pokušale pobjeći od nevremena i sakriti se pod drvo. Tada je u njih udarila munja. Bespomoćno su ležale na podu, a mještani su trčali prema njima. Anđela je na mjestu preminula, a za Ivanin život liječnici su se borili u kruševačkoj bolnici. Reanimirali su je više od sat vremena, ali nije joj bilo pomoći.

– Puhao je jak vjetar i padala je kiša, a onda se začuo prasak. Vidio sam prolaznike i automobile kako su odjednom zastali u Kruševačkoj ulici. Istrčao sam iz Doma sportova i došao do mjesta nesreće. Na nogostupu su nepomično ležale dvije djevojčice – prisjetio se stravične scene očevidac Saško Rilak za srpski Blic. Za dvama prerano izgubljenim životima plače cijeli Aleksandrovac.

Djevojčice su u Srbiju došle na ljetne praznike obiteljima. Obje su inače živjele u Švicarskoj. Tamo su zajedno išle i u školu, a bile su nerazdvojne od djetinjstva. Kobni dan zajedno su provele na bazenima. Srpski mediji nagađaju da je do udara munje došlo jer je jednoj od djevojčica bio uključen mobitel. Prijatelji su se od Anđele i Ivane oprostili i dirljivim porukama na društvenim mrežama.

“Strašna tuga, zauvijek ćete biti dio našeg tima i u našim srcima. Neka vam je laka zemlja”, poruke su koje su ispod fotografije ostavili brojni poznanici i prijatelji.

Anđelu (fotografija lijevo) pokopat će u Švicarskoj, a Ivanu (fotografija desno) u Aleksandrovcu.

Najčitaniji članci