Obavijesti

News

Komentari 23

Tuga malog Jovana: Dječaku koji uz cestu prodaje maline za školske knjige umrla majka

Tuga malog Jovana: Dječaku koji uz cestu prodaje maline za školske knjige umrla majka

Mali Jovan postao je poznat još 2016. godine kada je počeo uz seosku cestu prodavati maline kako bi sebi zaradio za školske knjige i pribor

VIDEO

Jovanu Gajiću, malom malinaru iz sela Sitnica blizu Banja Luke, iznenada je umrla majka, 43-godišnja Božana, prenosi Kurir.

Jovan tuguje za majkom, ali kaže svjestan je da mora dalje nastaviti boriti se i živjeti za svoju braću Gojka i Nebojšu, sestru Jovanu i oca Miloša.

- Mama je umrla iznenada. Prije toga nije bila bolesna, išla je u školu na posao, ona je bila poslužitelj. Nije se žalila da je boli. Ujutro, istog dana kada je umrla, govorila da joj je neka mučnina. To je bilo ujutro, a poslije, oko podne, samo je pala ispred kuće. Doktori su rekli da je njeno srce stalo. Dogodilo se to 19. ožujka, prije mjesec dana - rekao je Jovan koji je tog dana bio kod kuće.

Jovanu se ova tragedija duboko urezala u život, iako, kaže, još uvijek ne može vjerovati da se to zaista dogodilo. Ni on ni sestra Jovana nisu još u potpunosti svjesni tragedije koja ih je snašla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jovana je sada preuzela majčinu ulogu u kući.

- Sada ne idem u školu, zbog korone, ne znam kako će to biti do kraja školske godine. Za sada sam kod kuće, kuham, perem veš, čistim kuću. Tata je otišao s ujakom raditi negdje u selu, starija braća isto su na poslu. Gojko je završio Metalsku školu i radi u Novoj Topoli u tvornici nameštaja, a Nebojša nema stalni posao, ali uvijek ga netko negdje pozove, pa ide raditi. On je završio varilački zanat, voli taj posao, ide raditi skoro svakog dana, u Banja Luku, Mrkonjić Grad, svuda - rekla je Jovana.

Jovana kaže da joj je mlađi brat veliki oslonac i utjeha.

- Jovan je veoma vrijedan i dobar, sve me posluša, radi kod kuće, a ide i u školu. Omiljen je kod svih u selu, a i mnogi prolaznici ga prepoznaju. Čulo se za njega zbog malina, kupina, kestena, koje prodaje pored puta od proljeća do jeseni, ali i crnog šešira - rekla je Jovana.

Jovan uz školu pomaže sestri u kućanskim poslovima, cijepa i nosi drva za ogrijev i ide u trgovinu.

- Mnogi su Jovana zavoljeli, dolazili su nam u posjet, donosili poklone. Pamtimo sve te ljude i često ih spominjemo. Bivši ministar Dane Malešević je Jovanu u Banjaluci kupovao odjeću i obuću, a pomogao je i mami da se zaposli u školi u Sitnici - rekla je Jovana.

Jovan kaže kako i ove godine planira prodavati voće uz cestu.

- Planiram i ove godine prodavati maline, šumske jagode, kupine i druge plodove kojih ima u našem kraju. Nitko me ne tjera da to radim, ali sam svjestan da mi treba novca za školu, za odjeću, obuću. Tata ne može zaraditi dovoljno, a ja želim raditi i pomoći u kući - rekao je Jovan.

Mali Jovan postao je poznat još 2016. godine kada je počeo uz seosku cestu prodavati maline kako bi sebi zaradio za školske knjige i pribor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke