Obavijesti

News

Komentari 115

Tuga za sinom Domagojem: 'On je samo želio pomoći drugima'

Tuga za sinom Domagojem: 'On je samo želio pomoći drugima'

NIJE SE PROBUDIO Tužiteljstvo čeka nalaze obdukcije kako bi napad na Domagoja Radića (18) u Virovitici mogli prekvalificirati u ubojstvo

VIDEO

Djeca iz susjedstva su mi rekla da pogledam profil mladića koji je udario mojeg Domagoja i doslovce ga ubio. Nemam snage gledati čovjeka koji vježba, kako su mi prepričali, udarce u vreću, a trener ili otac govori: ‘Bravo, sine!’.

Rekla nam je Maja (40), majka u utorak preminulog Domagoja Radića (18), tihim glasom iz kojeg su se mogli nazirati golema tuga i bol za najstarijim od tri sina. Ne može se načuditi pohvalama za udarce koji su za njezina sina bili smrtonosni. Više za sebe nego za medije je dodala da je Domagoj od malih nogu bio član DVD-a Dugo Selo Lukačko, upravo s ciljem da pomogne drugima, a ne da naudi.

Želio je biti kuhar 

Doista, pokojni Domagoj je nekoliko minuta poslije ponoći u nedjelju, 25. listopada, nakon izlaza iz noćnog kluba Monte Cristo, pokušao spriječiti tučnjavu. Dvaput ga je udario Antun Dj. i mladić je preminuo deset dana kasnije u KBC-u Osijek. Nijednom nije dolazio k svijesti. Njegovi snovi da će postati kuhar i napokon početi raditi, kaže obitelj, zauvijek su nestali.

Umro nakon udarca: 'Domagoj im je rekao da ostave mladića na miru. Onda je poletjela šaka'
Umro nakon udarca: 'Domagoj im je rekao da ostave mladića na miru. Onda je poletjela šaka'

 Dobra sjećanja na Domagoja ima i Vlado Malčić iz Dugog Sela Lukačkog, koje se naslanja na Budrovac Lukački. On je počasni zapovjednik DVD-a i rekao je kako je mladić bio omiljen član vatrogasne mladeži, gdje je redovito dolazio na vježbe i pokazao se izuzetno vrijednim.

- Mogu reći da je bio pristojan, kako prema nama koji smo bili zapovjednici, tako i prema kolegama s kojima je vježbao. Uvijek nasmijan i pun životne radosti. Doista ne mogu vjerovati da je nekome smetao, pa čak i da to nije način da se nekoga ubije - prokomentirao je 62-godišnji Malčić slučaj koji je uzburkao duhove u Virovitici i njegovoj okolici. Do te mjere da su čak proradile i “užarene” linije na društvenim mrežama.

S jedne strane se nalaze prijatelji koji oplakuju Domagoja, dok s druge strane neki iz Koreničana, naselja pokraj Đulovca, ne skrivaju mogućnost novih obračuna.

Pritvorili su ga

Pročitali smo jednu gdje mladić iz Koreničana poručuje djevojci iz Budrovca Lukačkog kako “neko vrijeme neće dolaziti u Viroviticu, ali bi za Božić moglo doći cijelo selo”.

Kako su se u međuvremenu promijenile okolnosti vezane uz kazneno djelo, zbog kojeg je 23-godišnji Antun Dj. na mjesec dana završio u bjelovarskom istražnom zatvoru, posla će imati virovitičko Općinsko državno odvjetništvo. Oni zasad čekaju liječničke nalaze o Domagojevu stanju i smrti.

- U svezi predmeta protiv navedenog okrivljenika trenutačno postoje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo osobito teške tjelesne ozljede. Za sada još nije došlo do prekvalifikacije kaznenog djela, jer se trenutačno čeka nalaz obducenta. Podsjetimo, istražni zatvor određen je okrivljeniku kako ne bi mogao ponoviti kazneno djelo ili počiniti teže kazneno djelo – stoji u odgovoru Saše Kovačevića, zamjenika ODO-a iz Virovitice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je