News

Komentari 3

Tukao je, skinuo, ugurao majicu u usta, prijetio ubojstvom, našli mu i drogu. Neće ni dan u zatvor

Tukao je, skinuo, ugurao majicu u usta, prijetio ubojstvom, našli mu i drogu. Neće ni dan u zatvor

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda na sjeverozapadu Hrvatske 21-godišnjak proglašen je krivim i izrečen mu je pridržaj maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda na sjeverozapadu Hrvatske 21-godišnjak proglašen je krivim i izrečen mu je pridržaj maloljetničkog zatvora u trajanju od tri godine. Naime, u tom razdoblju mu može biti izrečen maloljetnički zatvor ako u vremenu kušnje počini novo kazneno djelo. On je 1. ožujka prošle godine u stanu u Ludbregu u kojem je živio sa svojom djevojkom uslijed verbalnog sukoba s istom i revoltiran time što mu nije htjela dati šifru za otključavanje mobitela, u nakani da je tjelesno ozljedi, zadao joj više udaraca po cijelom tijelu, zatezao joj ruke i prste na rukama te je vukao po stanu. Pritom je ona u nekoliko navrata pala na pod i udarala u dijelove pokućstva, prenosi regionalni.com.

Također, sjeo na nju i stiskao joj trup i ruke, rukama je hvatao oko vrata i davio je, potrgao joj majicu te joj istu gurao u usta. Uslijed sve ona je zadobila višestruke površinske ozljede u vidu podlijeva donje usnice, hematoma iza oba uha, krvnih podlijeva na vratu, prsnom košu, donjem dijelu leđa i zdjelici. Također je zastrašivao riječima: “ubil bum te, došli buju frendovi s Dubrave” i druge prijeteće riječi, a što je kod nje izazvalo osjećaj straha za vlastiti život i sigurnost. Na kraju joj je razbio mobitel bacivši ga u zid.

Kasnije je kod njega pronađeno i 33 grama marihuane, vaga i drobilica.

Izrečen mu je pridržaj maloljetničkog zatvora, a također on se mora podvrgnuti stručnom medicinskom postupku ili postupku odvikavanja od droge ili drugih ovisnosti te uključiti u pojedinačni ili skupni psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade.

Presuda nije pravomoćna i na nju mladić ima pravo žalbe.

Najčitaniji članci